האם ניתן לבצע שני ניתוחים..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לבצע שני ניתוחים..
    א
    25/11/2013

האם ניתן לבצע שני ניתוחים פולשניים על כלב אחד אחרי השני במרווח של עשרות דקות?
    הניתוחים המדוברים הם עיקור והוצאת אבן מהקיבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ניתן לבצע שני ניתוחים.. - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/11/2013

שלום א,

ניתן לבצע שני ניתוחים כמו אלו שתארת, הכל תלוי בנסיבות ובצורך של שני הניתוחים. אני מניחה שהוצאת האבן מהקיבה הייתה הסיבה העיקרית לכניסה לניתוח (תקן אותי אם אני טועה)- מאחר ומצב כזה הינו מסוכן וחירומי.
    השיקולים לביצוע שני ניתוחים שכאלה יחד או להפרידם יכולים להיות גיל הכלבה, הרצון להמנע משתי הרדמות ושני ניתוחים שכל אחד בפני עצמו דורש תקופת התאוששות, הצורך המיידי בשני הניתוחים הנ"ל ועוד...

השיקולים נגד יכולים להיות הארכת זמן הניתוח, הסיכון בזיהום עקב פתיחת הקיבה (ולכן צריך להחליט מראש מה יהיה סדר הניתוחים), תקופת התאוששות ארוכה יותר ועוד.

כך שכמו שאתה מבין- כל מקרה לגופו ועל המנתח לבחון את כל השיקולים הנ"ל ולהחליט מה יהיה הכי טוב, בטוח ויעיל לכלבה.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו