מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתול - רגל שבורהאנדריי11/01/2014
שלום,
חתול שלי (זכר, בן שנה ושלושה חודשים) נפל מקומה שישית.
לאחר רנטגן, התברר כי הוא שבר את הרגל הקדמית. שבר יחסחית לא חמור (עצם לא נשברה לחלוטין, אלה באופן חלקי בלבד). מצורפת תמונת רנטגן.
וטרינר שם לו מקבע על הרגל (מקלות עץ עם חיזוק תחבושת).
מתי (בערך) ניתן להוריד את המקבע או לפחות מתי נכון לעשות צילום רנטגן לשם וידוי תקינות העצמם?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול - רגל שבורה - תגובה
ד''ר סמדר טל23/01/2014שלום אנדרי,
ע"פ הצילום שצרפת לא ניתן לראות מה חומרת השבר מאחר וזו רק זוית צילום אחת, ולכן קשה לי לייעץ לגבי המקרה. האם נעשתה זוית צילום נוספת?
ההמלצה היא לבצע צילום מיד לאחר החבישה בכדי לוודא שאין תזוזה של השבר, ובמידה ונעשתה רדוקציה (החזרה) סגורה של השבר- לוודא כי שתי העצמות נמצאות בדיוק אחת מול השניה, אחרת האיחוי יהיה פגום.
במידה והחבישה יציבה- הייתי ממליצה בשלב הראשון לבצע צילום נוסף לאחר שבוע בכדי לוודא שאין תזוזה מקו השבר. לגבי ההמשך- הכל תלוי ביציבות החבישה והשבר ובהחלטה של הוטרינר שלך.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)