מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גולדן עם גוש בגרוןשלי15/01/2014
שלום רב.
יש לי גולדן גזעי, עם תעודות, בן שנתיים. בריא ונמרץ.
בשבוע האחרון הקיא פעמיים, שלשום והיום.( לא משהו רציני, ממש מעט מים). אתמול כשליטפתי אותו בחזה, גיליתי באזור הגרון( פנימי)בצד ימין שלו גוש בגודל כדור פינג פונג. אני ממששת אותו, הוא פנימי והמישוש לא מפריע לו, לא נראה שכואב לו. הוא נינוח ומתנהג כתמול שלשום. האם זה יכול להיות שקד? האם יש לכלבים שקדים? האם חלילה זה עשוי להיות גידול? מדובר בכלב בריא שמעולם לא חלה, חי בסביבה בריאה ומטופל בקפידה. הבוקר כשהקיא הוא ממש השפריץ את הנוזל החוצה, כאילו זה יצא מבלי שהוא הרגיש, לא כמו שבדר"כ הם משתעלים כדי להקיא. היה נראה שזה לא בשליטתו.
אני מדגישה שלא נראה שמדובר באבצס אלא בג'ולה בתוך הגרון. האם יש סיבה לדאגה? אנחנו אצל הוטרינר ביום שישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולדן עם גוש בגרון - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי15/01/2014שלום שלי,
לא כל כך הבנתי מהתיאור שלך האם הגוש שאת ממששת נמצא קרוב יותר לראש (כלומר באזור הגרון העליון) או קרוב יותר לחיבור עם הרגליים הקדמיות.
לשאלתך גם לכלבים יש שקדים, השקדים הם למעשה קשרי לימפה.
בכל מקרה גושים באזורים הצוואר בכלב צעיר יכולים להיות אבסס (אבסס בשלב ההתחלתי לא יפריש כלום והוא לא בהכרח יכאב לכלב), ציסטה, קשר-לימפה מוגדל, עקיצה של חרק, בבלוטת רוק מוגדלת (במידה והגוש נמצא ממש מתחת לראש) ויתכנו גם גידולים (אם כי בכלב צעיר אבחנה זו פחות סבירה).
יתכן והוטרינר ירצה לדגום את הגוש (הדגימה לרב אינה כואבת ולוקחת מספר שניות) ע"מ להגיע לאבחנה. לעיתים הדיגום הראשוני אינו מספיק ויש צורך לחזור עליו או לקחת ביופסיה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)