מחפשת לכלב טיפול תרופתי נגד חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת לכלב טיפול תרופתי נגד חרדה
    יהל
    29/01/2014

יש לי רועה גרמני מעורב בן 6, שהוא בדרך כלל כלב רגוע וחמוד. בכל שנה לקראת פורים מתחילה עונת הנפצים, אנחנו גרים ליד בית ספר ולכן התידרות של הפציצוצים גבוה וגם העוצמה חזקה. הכלב שלי נכנס לחרדות קשות כל שנה לתקופה של כמה שבועות!! החרדות באות לידי ביטוי ברעידות, חוסר מנוחה, הוא מנסה לברוח, הוא אפילו מנסה לצאת מהחלון, שנה שעברה הוא כבר ממש סדק את הזכוכית של החלון. ניסיתי להרגיע אותו בכל דרך אפשרית, לצאת איתו, להכניס אותו למיטה, לחבק, להתעלם, אבל הוא ממשיך להשתולל ולהזיק לבית, והפחד הגדול שלי שיזיק לעצמו בזמן שאני לא בבית. לצערי כבר היום התחילו לפוצץ נפצים (למרות שפורים בעוד חודש וחצי). אני אובדת עצות... אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה אני יכולה לעשות כדי להגיע אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחפשת לכלב טיפול תרופתי נגד חרדה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/02/2014

שלום יהל,

נקרא שאכן כלבך סובל מחרדה נקודתית שמקורה ברעשים חזקים כמו פיצוצים או זיקוקים, שכנראה נטבעו בו כחוויה רעה הגורמת לו למעגל של חרדה ההולכת ומגבירה עצמה.

בכדי לשבור את מעגל החרדה, יש לנסות ראשית טיפול התנהגותי, ובמידה וזה לא עוזר דיו- ניתן להוסיף טיפול תרופתי.
    בכל מקרה, הטיפול הוא משולב, התנהגותי + תרופתי, מאחר וישנו אפקט סינרגטי (משולב) בין שני תחומים אלה.

הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לגשת לוטרינר שלך ולנסות להתאים לכלבך תוכנית התנהגותית פרטנית, יתכן שאף תופני ע"י הוטרינר למומחה התנהגותי לכלבים (יש שניים מוכרים כאלה בארץ- דר' נועה הראל ודר' סטפן בלואר).
    בתכנית זו תלמדי כיצד לא לחזק התנהגות חרדתית, כיצד לתגמל על התנהגות נכונה ורגועה, כיצד לעבוד עם כלוב אילוף או שיטות אחרות.
    במידה והמודיפיקציה ההתנהגותית לא תספיק- הוטרינר יעריך אילו תרופות מתאימות לבעיה של כלבך ויתן אותן במינונים המתאימים. יש לזכור שלכל תרופה יש תופעות לוואי, ושטיפול התנהגותי הוא טיפול ארוך שדורש השקעה רבה מצידך.

בהצלחה ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו