טיפות עיניים לחתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפות עיניים לחתול
    .
    01/02/2014

לחתולה שלי נכנס רוטב שהוא מעט חריף לעין. ניקיתי מיד מה שיכולתי עם נייר סופג ספוג במים אבל עדיין קשה לה לפתוח את העין. יש לי בבית טיפות עיניים מסוג חומצת בור. האם אפשר להשתמש בה כדי לנקות לה את העין? אודה לכם על תשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפות עיניים לחתול

הוספת תגובה

• טיפות עיניים לחתול - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    02/02/2014

שלום אבי,
    ראשית עליי לציין כי חומרים צורבים עלולים לגרום לכיב בקרנית העין. כיבים אלו עלולים להיות שטחיים בהתחלה ואינם נראים לעין בלתי מיומנת וללא צביעה מיוחדת, אך עלולים להחריף ולהעמיק ללא טיפול מתאים. מה גם שקרנית העין היא אזור מעוצבב ביותר וכיבים בה הם דבר כואב מאוד. לכן אני ממליצה לא לחכות ולקחת את החתולה לבדיקת עיניים אצל הוטרינר (יש לבחון את העין בעזרת אופטלמוסקופ ולצבוע את הקרנית בצביעת פלורסין - זוהי צביעה ספציפית לפגיעה שעוברת את השכבה הראשונה של הקרנית ומעידה על כיב)
    לגבי טיפות העיניים - ככל הידוע לי חמצה בורית משמשת בחלק מהתכשירים לניקוי כתמים סביב עיניים של כלבים וחתולים ולא אמורה לגרום לנזק בעין בריאה. יחד עם זאת אני אסייג ואומר שראשית עד שהעין לא תבדק איננו יכולים להניח שהעין בריאה ושנית סביר להניח שהדבר תלוי מינון ואינני יודעת מה ריכוז החמצה הבורית בטיפות העיניים שברצונך לשים, מה גם שאיני מוצאת כל סיבה רפואית להשתמש בהן.

רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו