מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפות עיניים לחתול.01/02/2014
לחתולה שלי נכנס רוטב שהוא מעט חריף לעין. ניקיתי מיד מה שיכולתי עם נייר סופג ספוג במים אבל עדיין קשה לה לפתוח את העין. יש לי בבית טיפות עיניים מסוג חומצת בור. האם אפשר להשתמש בה כדי לנקות לה את העין? אודה לכם על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים לחתול - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי02/02/2014שלום אבי,
ראשית עליי לציין כי חומרים צורבים עלולים לגרום לכיב בקרנית העין. כיבים אלו עלולים להיות שטחיים בהתחלה ואינם נראים לעין בלתי מיומנת וללא צביעה מיוחדת, אך עלולים להחריף ולהעמיק ללא טיפול מתאים. מה גם שקרנית העין היא אזור מעוצבב ביותר וכיבים בה הם דבר כואב מאוד. לכן אני ממליצה לא לחכות ולקחת את החתולה לבדיקת עיניים אצל הוטרינר (יש לבחון את העין בעזרת אופטלמוסקופ ולצבוע את הקרנית בצביעת פלורסין - זוהי צביעה ספציפית לפגיעה שעוברת את השכבה הראשונה של הקרנית ומעידה על כיב)
לגבי טיפות העיניים - ככל הידוע לי חמצה בורית משמשת בחלק מהתכשירים לניקוי כתמים סביב עיניים של כלבים וחתולים ולא אמורה לגרום לנזק בעין בריאה. יחד עם זאת אני אסייג ואומר שראשית עד שהעין לא תבדק איננו יכולים להניח שהעין בריאה ושנית סביר להניח שהדבר תלוי מינון ואינני יודעת מה ריכוז החמצה הבורית בטיפות העיניים שברצונך לשים, מה גם שאיני מוצאת כל סיבה רפואית להשתמש בהן.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)