טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, יש לי כלב פקינז מעורב בן 13, בריא בדרכ, מזה מספר שבועות ששמתי לב שלזנב של הכלב שלי נוספה מעין "תוספת", זה נראה כאילו יש לו בליטה בבוף הזנב, כאילו האריכו לו את הזנב וזה מתחיל להטריד אותי. האם יש לי ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה גודלה של הבליטה הזו? האם היא מפריעה לכלבך להזיז את זנבו? האם הוא מלקק אותה?
ייתכן והבליטה הזו היא מסה עורית שצמחה על הזנב- אותה יש לבדוק ובמידת הצורך אף לדגום על ידי מחט וצפייה בתאים במיקרוסקופ.
על פי סוג התאים שנדגמו, מראה המסה והמהירות בה גדלה- ימליץ לך הוטרינר האם כדאי להסירה בהקדם או להמתין ולעקוב אחריה. אם היא מתכייבת (נפצעת) ומדממת- יתכן ויומלץ להסירה בהקדם בכדי למנוע המשך פציעתה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר