מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים על גופו של שרקןויקי09/03/2014
יש לשרקן שלי כמה פצעים כאלה... אין עליהם פרווה וזה כמו גלד/קילופים בצבע לבן. מצאתי עליו כמה חרקים ממש קטנטנים כמו נקודה בצבע צהבהב מהלכים (לא קופצים) מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על גופו של שרקן - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי17/03/2014שלום ויקי,
האם השרקן מתגרד? האם למעט הגלדים המתוארים יש לקויות נוספות? האם יש עוד שרקנים בבית ואם כן האם גם הם מראים לקויות אלו?
הגלדים שאת מתארת יכולים לנבוע מנגיעות בטפילים עוריים (למשל אקריות, כינים, פרעושים או פטרות) או כתוצאה מגירוד למשך עקב דלקת עור או נגיעות באחד מהנ"ל
החרקים הקטנטנים יכולים להיות זחלים של פרעושים (אם כי לרב הם בוקעים בסביבה ולא על בעל החים עצמו) כינים או אקריות
יש לבצע משטח עור על מנת לדעת במה מדובר ולהתאים טיפול.
אם מדובר בפרעושים ניתן ליישם חומרי הדברה כגון אדוונטג' (אך יש להתאים את הכמות למשקל השרקן!), במקרה של אקריות או כינים יש צורך בטיפול שונה הנעשה במרפאה ע"י הזרקות או עם סירופ בבית
בכל מקרה חשוב מאוד לשמור על הגיינה מעולה בסביבת המחייה של השרקן - יש להחליף את כל המצע האורגני הקיים ולחטא היטב את הכלוב והכלים. באופן כללי מומלץ להחליף את המצע באופן שבועי ולא להשתמש בנסורת.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים על גופו של שרקן
ויקי18/03/2014שלום ד''ר נוית גרינברג וידבסקי,
יש ברשותי רק שרקן אחד, ביקרנו לפני כשבוע אצל וטרינר ושמו לשרקן חומר נגד טפילים ונאמר לי שיש לו פטרייה ועלי למרוח לו אגיסטן על האזורים הנגועים- באזור הראש.(הפטריה הופיעה גם על האוזניים וגם ליד העין)
כמו כן, נאמר לי למרוח על גופו קצף של שמפו ניזורל.
אי אפשר לתת לו תרופות מכיוון שהוא כבן חודשיים.
אני מורחת לו את האגיסטן כל יום ואת הקצף פעמיים בשבוע...
ברצוני לדעת האם טיפול באגיסטן לזמן ממושך עלול להזיק לשרקן?
האם זה עלול לפגוע לו בראייה אם אני מורחת לו גם על האזור הנגוע ליד העין? (בטווח 2 מילימטרים מהעין)
האם ישנה משחה נגד פטריות עור המתאימה לבעלי חיים אשר יכולה להחליף את האגיסטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)