טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
חברה לעבודה מצאה שני גורי חתול קטנטנים (אולי שבועיים) והביאה אותם לעבודה על מנת שתוכל לטפל בהם (כל הכבוד לה!!). הבעיה - אני בהריון וקצת לחוצה. כולם כאן מלטפים אותם ולאו דווקא שוטפים ידיים אח"כ... האם גורים כל כך קטנים יכולים להדבק בטוקסופלזמה? מאחר והם עדיין לא אוכלים בשר, אני מניחה שהם היו יכולים להידבק רק מהחתולה שהמליטה אותם ברחם. דרך הדבקה כזו אפשרית בכלל...?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גורים אכן יכולים להדבק מאמם עוד ברחם, ואם לא שם- אז מהפרשות הצואה שלה לאחר שנולדו. גורים שנדבקו יכולים להפריש הלאה את ציסטות הטפיל בצואה שלהם.
אני מציעה לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי בדיקות שתוכלי לעשות בכדי לבדוק האם ישנם נוגדנים בגופך לטפיל (מאיזושהי חשיפה קודמת לחתולים) כתלות בשלב ההריון שלך, ולשאול לעצתו בהתאם לתוצאות שיתקבלו.
בברכה ורק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר