מודאגת מאוד מהתנהגות החתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מודאגת מאוד מהתנהגות החתולה
    לילך
    26/04/2014

    שלום.
    לפנות בוקר מתוך שינה שמעתי רעש חבטה בבית. החתולה ישנה בסלון על שמיכה שהיתה מונכת על שולחן פינת האוכל. כשהגעתי אליה היא היתה מונחת על שתי כסאות על הגב, כאשר ציפרוניה יד אחת עדיין נעוצות בשמיכה, ושתי רגליים, נדמה היה שתקועות בין שלבי גב הכסא. ניסיתי להזיז אותה והיא לא הגיבה. ראיתי שהיא נושמת אך היא לא הגיבה במשך כמה דקות. הנחתי שהיא התגלגלה מן השולחן אל הכסאות, אבל אני לא יודעת אם זאת אמורה להיות סיבה לדאגה כי זהו מרחק מאוד קטן והמצע לנפילה רך. כאשר היא החלה להגיב היא "שאגה" עלי/ הוציאה אוויר (לא יודעת איך לקרוא לפעולה הזאת שהם עושים כשהם חשים כאב מאוד חזק). ראיתי אותה נוהגת בדרך זאת רק פעמיים בחייה (סכ"ה בת 3 וקצת), פעם אחת כשקיבלה מכה חזקה ברגל ופעם שניה כשראתה את עצמה במראה לראשונה.... לאחר 3 שאגות כאלה היא עברה לשאגה קולנית מאוד ואז ברחה בריצה מתחת לכסא ומיד לאחר מכן מתחת למיטה בחדר השינה. במשך כמה דקות היא המשיכה לשאוג עלי בכל פעם כשהצצתי מתחת למיטה. אחרי כמה דקות של "מנוחה" צעדתי בסלון ופיתיתי אותה לבוא אחרי. היא יצאה ובהתחלה נתנה לי פעם אחת אפילו ללטף אותה, אבל מאז היא מטיילת בבית לאט, בחשדנות, מרחרחת בחשדנות כל מיני מקומות ולא נותנת לי להתקרב יותר מדי- היא זורקת אלי יללה קטנה וכועסת ואני נותנת לה את המרחק. לא עבר הרבה זמן מאז, ראיתי שהיא הולכת בצורה תקינה ואני פחות מודאגת מחבלה. היא כבר הספיקה לאכול ולהתלקק (התנהגות נורמלית חתולית) ומה שממש ממש מדאיג אותי זה בעיקר התגובות אלי והחשדנות בבית. אציין שבד"כ היא חתולה מאוד חמה וחברותית. היא נותנת לי להתקרב גם במצבים של כאב או מחלה, היא משתפת פעולה כשהיא צריכה לקבל טיפול כלשהו ולא מביעה כעסים אלי או אל בעלי, להפך, היא כמו ילדה קטנה שרצה לאמא ואבא "כשיש פצע"... אני מאוד מאוד מאוד מודאגת ולא יכולה לחזור לישון.
    אני אשמח לקבל כל עצה ותגובה שתוכל לכוון אותי מה לעשות.
    תודה,
    לילך

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מודאגת מאוד מהתנהגות החתולה - תגובה

    ד''ר סמדר טל
    08/05/2014

    שלום לילך,

    האם החתולה מעוקרת? מחוסנת באופן תדיר? חיה רק בבית או יוצאת גם החוצה? איזה מזון היא אוכלת? האם יש בעלי חיים נוספים בבית?
    באיזה גיל נראה לראשונה ההתקף שתארת? האם היא חתולה בריאה בד"כ? האם סובלת מחרדות כלשהן?

    יתכן וה"התקף" שתארת נובע מבעיה במערכת העצבים שמובילה לעווית, אך בכדי לצמצם את מגוון האפשרויות העומדות לפנינו- המלצתי אלייך היא לקחת אותה לוטרינר לבדיקה פיזיקלית מקיפה שתכלול גם בדיקות דם ושתן.

    בינתיים- נסי לעקוב אחריה ולתעד את המשך התנהגותה וכל חריגה בהתנהגות הרגילה שלה. במידה וכל הבדיקות יהיו תקינות- יתכן ויהיה צורך בייעוץ התנהגותי ע"י מומחה שינסה לאבחן אם מקור התנהגות חריגה זו נובע מבעיה התנהגותית (חרדה, תגובה לרעשים מסוימים ועוד).

    בברכה ורק בריאות,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו