מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות חוזרות ונשירה מטורפתיוסי28/06/2014
שלום ד"ר
יש לי כלב מעורב בנוני בן שנתיים וחצי. מחוסן, מטופל ובריא לחלוטין.
לאחרונה מזה חודש לערך התחיל להקיא פעם בכמה ימים.
בהקאות יש מעט מהאוכל שלו (הוא אוכל פחות לאחרונה), מיצי קיבה (צהובים) והמון פרווה, פרווה שהוא משיר בכל רחבי הבית.
אני לא באמת יודע מה נחשב לנשירה "נורמאלית", אך בעונות המעבר אנחנו צריכים לשאוב את הבית כולו על בסיס יום יומי :) המון פרווה.
חשדתי במזון חדש שקניתי - Pet Choice על בסיס סלומון (דווקא כזה שרשום שמיועד לבעלי קיבה רגישה). הפסקתי אותו לגמרי וחזרתי למזון הקודם - יוקנובה על בסיס כבש (מה שהוא אוכל לפחות בשנה האחרונה). כשהוספתי לו גם אורז מבושל בחזה עוף (ללא שום תוספות) כשראיתי שהוא כמעט ולא אוכל.
אני לא יודע אם ההקאות קשורות לנשירה אבל המון מהפרווה שהוא משיר מגיעה לקיבה שלו בדרך זו או אחרת. ההקאות יכולת להפסיק לכמה ימים ואז שוב לחזור.
באופן כללי הכלב מתנהג בצורה רגילה לחלוטין - שמח, מקשקש, רץ ובועט.
מבלבל נורא...מה מומלץ לעשות / לנסות לפני שרצים לוטרינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות חוזרות ונשירה מטורפת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי08/07/2014שלום יוסי
האם ההקאות מתרחשות בשעה מסויימת של היום (בבוקר, לפני האוכל, אחרי האוכל, אחרי פעילות וכד'), מה לגבי צרכים - האם היו גם שלשולים?
האם כלבך מקבל גם חטיפים בנוסף למזון שלו? האם הוא נוטה לאכול שטויות בחוץ?
באופן כללי הקאות יכולות להגרם מגורמים רבים מאוד שמקורם ממערכת העיכול או מחלות סיסטמיות אחרות.
גורמים בתוך מערכת העיכול כוללים דלקת קיבה ומעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי) או על רקע סטרילי (IBD), כיבים במערכת העיכול, דלקת לבלב, נגיעות בתולעי מעיים, גוף זר, גידולים (אופייני יותר לכלבים מבוגרים), רגישות למזון, שינויים במנח מערכת עיכול (השתפלות מעי, הרניות וכד'), ועוד. גורמים מחוץ למערכת העיכול כוללים מחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
לעיתים הקאות שהתרחשו עקב אפיזודה אקוטית גורמות לגירוי וכיבים בושט ו/או בקיבה ואלו בעצמם יכולים לגרום שוב להקאה וכן לירידה בתאבון עקב כאב.
כלב שמקיא אך ללא סימנים קליניים נוספים ומרגיש טוב, פחות סביר שסובל ממחלה סיסטמית וככל הנראה מקור ההקאות הוא במערכת העיכול, על מנת לאבחן את הבעיה יש צורך בבדיקה רפואית ושלילת הגורמים האפשריים. במידה והגורם לא ימצא וההקאות ימשיכו יתכן ויהיה צורך גם בהדמיה (רנטגן ו/או אולטראסאונד בטן) ובבדיקות דם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי09/07/2014בהחלט קיבלתי ממך רקע מעניין בנושא
למזלי, אשתי המיועדת בשלבי סיום לימודי האחיות שלה - כך שלמושגים הרפואים קיבלתי תרגום :)
לקחנו את 'וולי' לבדיקה - הוא לא איבד משקל (אפילו העלה לאחר הסירוס) והוא מתנהג נורמלי לחלוטין. הוטרינרית נתנה לו זריקת אנטיביוטיקה וסירופ כדי שניתן לו פעמיים ביום. בנוסף היא נתנה לו חיסון נגד תולעת הפארק, היא חוששת ומקווה שזה לא הסיפור. הוסיפה שבכל 3 חודשים יש לקבל את החיסון הזה.
המליצה לספר אותו, לתת אוכל במנות קטנות יותר ולהגביה את הכלי כך שלא יצטרך להתכופף מידי.
מאז (יום שני) הוא הקיא פעם 1 בלבד. אנחנו במעקב.
אשמח לעדכן ולקבל ממך חוות דעת נוספת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)










