מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות פרווהשאלה09/07/2014
שלום!
יש לי חתולה פרסית עצבנית למדי, שקשה מאוד להכריח אותה להסתרק (שלא לדבר על לרחוץ אותה) - התוצאה היא שלאחרונה התפתחו אצלה די הרבה קשרים שכבר אי אפשר לפתוח במסרק. אני חושבת לקחת אותה למספרה ולגלח אותה - מצד שני, אני בטוחה שאין שום סיכוי שהיא תעמוד בשקט כשאדם זר יתקרב אליה עם מכונת גילוח מרעישה, כלומר נצטרך לעשות את זה עם טשטוש. ומזה אני חוששת, כיוון שהיא בת 12, ואני לא רוצה להשתמש עליה בגילה בחומרי הרדמה כשאין הכרח רפואי לעשות את זה. האם החשש הזה מוצדק או שלדעתכן ניתן יהיה לעשות לה טשטוש ללא שום סיכון עבורה, למרות הגיל שלה?
ואם כבר מזכירים את העובדה שהיא לא נעשית צעירה יותר - יש איזשהן התאמות שאני צריכה לעשות בעקבות כך? (לשנות את האוכל שלה למשל, להוסיף לה ויטמינים, להיות בערנות מוגברת לבעיות מסוימות, ביקורות בתדירות מסוימת אצל הוטרינר וכו'...) מבחינת התנהגות ופעילות אפשר לחשוב שהיא צעירה בהרבה מגילה, ובכל זאת...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרווה - תגובה
ד''ר סמדר טל11/07/2014שלום
לפני שבוחנים את האפשרות של טשטוש, רצוי לנסות לספר ללא טשטוש. פעמים רבות ספר\ית מנוסים מצליחים לעשות מה שמראש נראה בלתי אפשרי לחלוטין...
אם אין אפשרות להמנע מכך, בהחלט ניתן לספר תחת טשטוש. אכן, בכל טשטוש ישנו סיכון מסויים, לכן חשוב לבצע בדיקה גופנית מקיפה לפני מתן טשטוש. בשל גילה, רצוי מאוד גם לערוך בדיקות דם שיבדקו את תפקוד מערכות הגוף השונות, בדגש על הכליות והכבד, ויאפשרו לגלות סימנים למחלות שכרגע "מוחבאות" ואין להן ביטוי חיצוני. עריכת הבדיקות הנ"ל תאפשר לטשטש את החתולה בראש שקט לפני תספורת, אם כי סיכון מסויים, כפי שצויין, קיים תמיד.
לגבי התמודדות עם הגיל -
יש לשים לב לשינויים בהרגלי האכילה, השתיה וההשתנה - מבחינת תדירות וכמות.
עליה או ירידה במשקל עשויים להעיד על התפתחות מחלה, כמו גם שינויים בהתנהגות, ברמת הפעילות ובמצב הרוח.
חתולים רבים מפתחים מחלת כליה כרונית בגיל מבוגר. לכן חשוב מאוד לעודד שתיה - על ידי מתן מזון רטוב משימורים לחתולים, הקפדה על החלפה תכופה של המים בכלי ומתן אפשרות לשתות ממקור מים זורמים במידה והחתול מעדיף לשתות כך (למשל מזרקות שתיה לחתולים).
במקביל, כדאי לערוך בדיקות דם תקופתיות מהסיבות שפורטו קודם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! עוד שאלה לגבי השתיה -
שאלה14/07/2014עדיף שאני אתחיל לתת לה מים מינרלים במקום מי ברז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)