פצעים מוגלתיים קשיחים לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים מוגלתיים קשיחים לאחר ניתוח
    מיכל
    14/07/2014

שלום,
    כלבה שלי בת 12+ עשתה ניתוח להסרת גידול מדמם גדול בעטינים , על הדרך הוסרו גם כל העטינים למעט אחד שנותר , בנוסף לגידול היו לה פצעים קשיחים כאלה מוזרים עם ראש מוגלתי על פנים הירך האחורית הרופא הסיר את העור הזה גם בניתוח ומה שקרה הוא שמהוא מתח עור מהצדדים כדי לסגור וכתוצאה מכך לרגל שמאל האחורית אין מספיק עור כדי להימתח את צלוא התנועה והגיד מתוח והכלבה לא יכולה לדרוך על הרגל
    חודש פלוס אחרי הניתוח הרגל הפכה כמו גוף תלוי מתנדנד, רזה וחלש , היא קמה רק לשתות ולעשות צרכים, וכל זה בדילוג או שכף הרגל מתקפלת אחורה וככה היא דורכת עליה, שזה פשוט גומר אותי לראות את זה

1. בערך 35 יום אחי הניתוח צמחו שוב פצעים כאלה באזור התפר בעיקר עוד שניים על הרגל ועל הבושת , ההנחה היא שכנראה היא העבירה בליקוקים לבושת
    הרופא לא אמר לי כלום עלהם , מה זה וכו...צירפתי תמונה ואשמח לדעת אם אתם מכירים כזה דבר , האם זה זיהום ? איזה ? האם זה גידולים .?( אם כן איך יכול להיות שיש גם בבושת?)

2. מה לעשות כדי לפתור את בעיית מפתח הרגל , האם זה אבוד והגיד מאבד מעצמו?
    איך אפשר להחזיר לה מפתח ? השתלת עור? לשים לא כובד על הרגל?
    ניתוח חתכים שישחררו את המתח?

חייבת דחוף עזרה, אני ממש כל היום סביבה וסועדת אותה 24 שעות ביום- אני מותשת אבל רוצה רק לטובתה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי....

מיכל
    17/07/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מוגלתיים קשיחים לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    31/07/2014

שלום מיכל

ראשית סליחה על התגובה המאוחרת,
    בנוגע לחזרתיות הפצעים - קשה לומר מהתמונה האם מדובר בחזרתיות של הגידול, נמק של העור , זיהום עורי או שילוב שלהם. הלקויות בהחלט יכולות להתפשט גם לכיוון הרגליים והבושת בין אם מדובר בחזרתיות או התפשטות הגידול ובין אם מדובר בזיהום. על מנת לאבחן את הלקויות יש צורך בדיגום שלהן.
    האם הגידולים נשלחו לביופסיה? האם נדגמו גם קשרי לימפה? האם בוצע אולטראסאונד בטן וצילום בית חזה? כל אחד מאלה חשוב ביותר על מנת להבין באיזה גידול עטין מדובר והאם ישנן גרורות.

בנוגע למפתח הרגל - האם התייעצת עם הוטרינר בנושא זה? באופן כללי לעור יש תכונות אלסטיות והוא יודע להמתח, אך גם לתכונה זו יש מגבלה ולעיתים יש צורך בהתערבות פיסיותרפית או כירורגית על מנת לאפשר טווח תנועה תקין. ישנן אופציות רבות (כפי שהזכרת חלק בעצמך) כגון חתכים, שתלי עור, מתיחה של העור ועוד. לזמן ההתערבות גם כן יש חשיבות ולכן המלצתי היא שתעלי את הנושא בפני הוטרינר המטפל ובמידת הצורך תפני לחוות דעת נוספת, עדיף אצל כירורג מומחה.

בברכה, ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו