מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן לימפומה ברוטווילר שליציון כהן24/07/2014
שלום לכולם..
אז ככה המקרה שלי קצת מצער וקשה אשמח לייעוץ ממכם זה דיי קריטי ודחוף.
אימצתי כלב מסוג רוטווילר בשם מק,בן 5 ממישהי שלא יכלה לטפל בו עקב נסיעה לחול,הוא אצלי כשבוע וחצי(אצלי מ 13/7/14).
מק חולה אפילפסיה הוא מטופל בכדורים(פנוברביטון 100 אחד ביום ואחד בלילה) ובנוסף גם תמיסת KBR. בכמות של 4.8 מ"ג ליום.
והוא חוטף התקף אחת לחודש ממה שבעליו הקודמים סיפר לי. יום שני ה21 היה לו התקף אחרון.
אני רוצה להוסיף שהוא כלב מדהים וחכם ממשומע להוראות,בן בית אמיתי.
ככה גיליתי אצלו קרציות כנראה מהגינה של הבית שאני גר בו מיותר לציין שריססתי וטיפלתי בו וניקיתי אותו מהקרציות,אבל ביום השני(14/7) לשהותו אצלי בזמן שהורדתי ממנו קרציות גיליתי גוש מתחת לצוואר שלו,גוש גדול שהיה נראה לי מוזר מאוד.
לקחתי אותו לוטרינר(דר ברנע מבאר שבע) שם עשו לו בדיקת דם ומשטח מיקרוסקופי,בסיום הבדיקה החששות שלי התאמתו ודר אייל אברם סיפר לי שזה סרטן לימפומה.
משיחה שלי עם דר אייל במרפאה של ברנע הומלץ לי לעשות ביופסיה ולהתחיל בכימותרפיה.ששאלתי לגביי המחירים הבנתי שזה מעבר למה שאני יכול להרשות לעצמי(ביופסיה עצמה 900 שקל) ואין באפשרותי לממן לו טיפולים בסכומים האלה.
ב21 לחודש דיברתי עם בית דגן הם רצו לקבוע לי למחרת לייעוץ כמובן הייעוץ הינו עולה כסף,כסכום של 400 שח וזה עוד לפני שהתחלנו בדיקות כלליות,וזה שיום לפני הבדיקות אצל ד"ר ברנע גם עלו לי כאותו סכום.
ממה שקראתי באינטרנט לדעתי זה נמצא במצב 3,שבו מופיעים גושים בחלק הקדמי שלו וגם בחלק האחורי מאחוריי הרגליים, וגם הקיבה שלו מנופחת.
אתמול שחזרתי מהעבודה בשעה 6 בבוקר ראיתי על הרצפה דם מושפרץ על הרצפה,לא כמות גדולה אבל דיי בשביל להבהיל.
ממה שאני מבין ללימפומה אין ריפוי מלא ותהליך הכימותרפיה רק מקל עליו ונותן לו הזדמנות לחיות בין חצי שנה לשנה.
עכשיו אני נמצא בדילמה מה אני יוכל לעשות בשבילו שיהיה הכי טוב..כואב לי להרדים אותו ברגע זה(הוא עדיין עצמאי,אוכל לבד, שותה,משחק,אוהב לצאת לטיולים) ואני רוצה לתת לו להנות ברגעים אחרונים כי הבנתי שמרגע האבחון יש לו מקסימום חודשיים להיות בחיים,יש משהו שאני יכול לעשות בשבילו? משהו שאני יכול להרשות לי לעצמו לעזור לו להקל עליו קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לימפומה ברוטווילר שלי - תגובה
ד''ר סמדר טל04/08/2014שלום ציון,
צר לי לקרוא על האבחנה של כלבך, אך נשמע שאתה מעוניין לעשות את הטוב ביותר בשבילו ולעזור לו במידה והדבר אפשרי.
בכדי לעשות סדר בבלגן- אני רק אציין שלימפומה היא סוג סרטן שיכול להיות בר טיפול בכלבים, ויכול להקנות להם זמן איכות רב ונוסף ללא סימני המחלה, במידה ומתגלה בזמן.
בנוסף- יש שלבים מסויימים במחלה אותם צריך לאבחן, ויש לעשות זאת בצורה מסודרת בכדי להבין את סיכויי ההחלמה (הפרוגנוזה) ולדעת כמה זמן עוד נותר לו מבחינה סטטיסטית.
הדרך הנכונה והיעילה ביותר היא לעבוד מול אונקולוגית וטרינרית- להביא לידיה את התיק הרפואי של מק ולבקש את חוות דעתה המלומדת והמקצועית בנושא. האונקולוגיות נמצאות בבית החולים הוטרינרי בבית דגן ובמרכז המומחים חוות-דעת בבית ברל.
ללא בדיקת הכלב או חוות דעת אונקולוגית, לא אוכל לצערי לסייע לך בהמלצות לגבי אופציות לטיפול...
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההקשבה
ציון כהן07/08/2014תודה על העזרה,לקחתי אותו לבית דגן טיפלו בו עם זריקה שמפרקת את הגושים,זה רק זמני עד שזה ישוב אליו וגם הוא לוקח סטרואידים,נקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)