מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכלב בן שנה וחמש עדין עושה את צרכיוגלית15/11/2014
יש לי כלב פודל בן שנה וחמש לקח לי הרבה זמן לגמול אותו מהצרכים בבית לקראת גיל שנה הוא הפסיק לעשות את צרכיו במשך היום למעט מקרים מאוד בודדים שיש לו שלשול מאוד נדייר אני יורדת איתו כל שלוש ארבע שעות במשך היום אם אני לא בבית הוא יכול להחזיק גם שש שעות (אני יורדת איתו בערב פעם אחרונה בתשע וחצי בערך) הבעיה בלילה מאז שהיה בן חצי שנה אני קושרת בלילה ליד המיטה וכך הוא לא עושה את צרכיו ניסנו להכניס אותו לקלוב בלילה במשך שבוע הוא פשוט לא נרגע כל הלילה הוא נבח כך שהפתרון לקשור נראה לי מתאים ניסתי לא לקשור אותו באמצע הלילה הוא הולך לסלון ועושה את צרכיו בבוקר צעקתי עליו אך נראה שהוא לא מפנים שאסור לו לעשות את הצרכים בלילה מדוע הוא מתנהג כך? הרי אם אני קושרת אותו הוא יכול להתאפק . אני נותנת לו אוכל יבש ומחלקת את הכמות לפעמים ביום אולי לתת פעם ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב בן שנה וחמש עדין עושה את צרכיו - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/12/2014שלום גלית,
מתוך תיאורך נשמע שכלבך סובל מבעייה התנהגותית של עשיית צרכים בבית,
אך יחג עם זאת, על מנת לקבוע זאת בוודאות יש לשלול קודם לכן בעייה רפואית שיכולה לגרום לו לשתות הרבה ולכן לייצר הרבה שתן, דבר המגביל את יכולתו להתאפק אוו לחילחופין בעיה רפואית הגורמת לו לייצור מוגבר של שתן.. על מנת לעשות זאת יש לבצע בדיקה כללית ובדיקת שתן אצל הוטרינר. כמו כן חשוב לבדוק מהי כמות המים היומית שכלבך שותה (ניתן לעשות זאת על ידי מזיגת כמות מים מדודה ולאחר 24 שעות למדוד כמה מים נשארו).
כמה פעמים ביום הכלב עושה פיפי? האם בכל פעם הוא עושה כמות גדולה? מה צבע השתן? האם יש ריח חריף/חריג לשתן?
במידה ותשלל כל בעיה רפואית הגורמת לכלבך לייצור מוגבר של שתן ולכן לחוסר יכולתו להתאפק, אז אכן מדובר בבעיה התנהגותית והדרך לטפל בה היא ללמד את הכלב היכן מותר לו לעשות את צרכיו.
השיטה היעילה ביותר היא שיטת התגמול החיובי - כלומר בכל פעם שהכלב נותן שתן בחוץ - לשבח אותו, ללטף אותו או לתת חטיף טעים (התגמול חייב להיות צמוד מאוד לזמן מתן השתן במקום הראוי). שינה ושהות במקום תחום /כלוב טיסה חשובים מאוד בשלב הזה. ועליו לשהות שם כל עוד הוא ללא השגחה (לבד בבית ובלילה)
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)