מחלה ברועה גרמני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה ברועה גרמני
    לולי
    22/02/2015

שלום רב,
    יש לי כלב מסוג רועה גרמני.
    בחודשים האחרונים ניהיו לו קרחות בפרווה והעור הפך לשחור. הכלב לא מגרד לעיתים תכופות.מדובר בזכר ויצאו לו עטינים כמו של נקבה.מבדיקה אצל ויטרינר לא מדובר בבעיה הורמונלית. לאחרונה ניראה על הכלב סוג של פרעוש לא מוכר. נשמע מוכר למישהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה ברועה גרמני

הוספת תגובה

• מחלה ברועה גרמני - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

שלום לולי,

לגבי התמונה- אין המדובר בפרעוש אלא בחרק אחר, לא מוכר לי ככזה הפוגע באיכות הפרווה והעור של כלבים.

שנית- האם נעשו מגרדי עור מאזורי הקרחות? משטחי מגע שנבדקו תחת המיקרוסקופ? בדיקה של השיערות מסביב, כולל תרבית לפטריות?

האם נעשו בדיקות דם לשלילת מחלות הורמונליות (אנדוקריניות)?

בעיות עור בכלבים הן בד"כ מורכבות ודורשות אבחון לאורך זמן ובסדר מסויים. במידה ולא נעשו כל הבדיקות שציינתי לעיל- הייתי ממליצה לעשותן בהקדם. במידה והן נעשו- ניתן לבצע ביופסיה מהאזורים הקרחים ולשלוח לפתולוג מומחה שיאבחן את הבעיה.

בין הבעיות שיכולות לגרום למופע שתארת ניתן למצוא אלרגיות (לפרעושים, מזון, חומרים סביבתיים), פטרות עור, מחלות אוטואימוניות, מחלות הורמונליות ועוד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו