מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה ברועה גרמנילולי22/02/2015
שלום רב,
יש לי כלב מסוג רועה גרמני.
בחודשים האחרונים ניהיו לו קרחות בפרווה והעור הפך לשחור. הכלב לא מגרד לעיתים תכופות.מדובר בזכר ויצאו לו עטינים כמו של נקבה.מבדיקה אצל ויטרינר לא מדובר בבעיה הורמונלית. לאחרונה ניראה על הכלב סוג של פרעוש לא מוכר. נשמע מוכר למישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ברועה גרמני - תגובה
ד''ר סמדר טל15/03/2015שלום לולי,
לגבי התמונה- אין המדובר בפרעוש אלא בחרק אחר, לא מוכר לי ככזה הפוגע באיכות הפרווה והעור של כלבים.
שנית- האם נעשו מגרדי עור מאזורי הקרחות? משטחי מגע שנבדקו תחת המיקרוסקופ? בדיקה של השיערות מסביב, כולל תרבית לפטריות?
האם נעשו בדיקות דם לשלילת מחלות הורמונליות (אנדוקריניות)?
בעיות עור בכלבים הן בד"כ מורכבות ודורשות אבחון לאורך זמן ובסדר מסויים. במידה ולא נעשו כל הבדיקות שציינתי לעיל- הייתי ממליצה לעשותן בהקדם. במידה והן נעשו- ניתן לבצע ביופסיה מהאזורים הקרחים ולשלוח לפתולוג מומחה שיאבחן את הבעיה.
בין הבעיות שיכולות לגרום למופע שתארת ניתן למצוא אלרגיות (לפרעושים, מזון, חומרים סביבתיים), פטרות עור, מחלות אוטואימוניות, מחלות הורמונליות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)