המתת חסד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המתת חסד?
    לוצי
    15/03/2015

שלום רב, אני מתגוררת בחו״ל ויש לי כלבה בת 12.5 מלטזית. בשנתיים האחרונות נתגלו אצלה בעיות הלב והיא מקבלת שלושה כדורים פיורוסורל, ויטופילין ובנקור . היא עושה פיפי בבית כל הזמן גם היכן שישנה. חצי שנה אחרונה הידרדרות קיצונית בראייה ובשמיעה. אך מה שמטריד אותי בעיקר זה שמדי פעם היא נכנסת לקצר כמה שניות ומפרכסת ולאחרונה היו לה שני התקפים ארוכים יותר בהם גם בכתה והפרישה שתן תוך כדי. יש לה עדיין רגעים בהם היא שמחה אבל הם מתמעטים ורב היום היא רועדת ושוכבת מכורבלת בעצמה. הוטרינרים פה מאד שונים מבארץ ואני לא ככ יודעת מה לעשות. האם המתת חסד יהיה הדבר הנכון. מאד קשה לי לקבל החלטה מצד שני לא רוצה שהיא תסבול ובן זוגי טוען שאני בהכחשה. אנא חווה דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המתת חסד?

הוספת תגובה

• המתת חסד? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי לוצי,

רק את יכולה להעיד האם לכלבתך יש איכות חיים מספקת והאם היא סובלת... מטרתנו ברפואה הווטרינרית אינה להאריך את חייהם של מטופלנו בכל מחיר- אלא לוודא כי איכות חייהם טובה- אוכלים, שותים, מסוגלים לתת צרכים, לא כואב להם וישנם מספיק גירויים סביבם להעשרת עולמם.

במידה ותנאים אלו אינם מתקיימים ואיכות החיים נפגעת ללא יכולת להחזירה- יש לשקול המתת חסד ולהקל גם עלייך וגם עליה.

עוויתות כמו שתארת יכולות לנבוע מגידול תוך מוחי או בעיית כבד או כליות חמורה... במידה ומדובר בגידול- הטיפולים מוגבלים במצבה אך ניתן להתייעץ עם הווטרינר לגבי אבחון נוסף ואופציות להקלה ולשיפור איכות חייה ככל הניתן.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו