מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים בעוררווית07/06/2008
שלום!
כלבי בן ה10 , אובחן לפני חודש כסובל מאי ספיקת כליות. בעקבות כך הוא הועבר לאוכל ROYAL CENIN RENAL
בנוסף, הוא מטופל בתרסיס נגד פרעושים בשם:SHINY. לפני שבועיים(אולי יותר ולא שמתי לב) החל לסבול מגירודים באזור הבטן והרגליים וכבר מתחילות לו קרחות באיזור. שאלותי הן:
האם המזון אשר ציינתי הוא היפואלרגיני? ואם לא, האם קיים מזון לחולי כליות היפואלרגני?
מה הסיבה שיכולה לגרום לגירודים? האם להחליף תכשיר ריסוס?
האם אני יכולה לתת לו אהיסטון/פניסטיל/לורסטין? ואם כן אז מה המינון? וכמה פעמים ביום? ( משקל הכלב 7 ק"ג.).
וטרינר אמר לי שאולי הוא אלרגי לשמפו רצפות??
אני מיואשת ומרחמת על הכלב. מחכה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים
ד''ר נורית פרנקל11/06/2008המזון אשר ציינת איננו מזון היפואלרגני. מה כלבך אכל לפני שעבר למזון לחולי כליה, האם הוא אכל מזון היפואלרגני?
עונת הקיץ התחילה והרבה מאוד כלבים סובלים מגירודים. האם גם בשנים שעברו הוא סבל מגירודים בקיץ? הגירודים יכולים לנבוע ממגוון רב של סיבות. אלרגיה לפרעושים, למזון, לחומרים אחרים שבסביבה, טפילי עור למיניהם וכו'. הסיבה הכי נפוצה לגירודים בכלבים הינה פרעושים ולכן חשוב מאוד לטפל בצורה עקבית אחת לחודש בחומר מונע פרעושים. אינני מכירה את החברה אשר ציינת, אך אם טיפלת לא מזמן ועדיין יש על הכלב פרעושים יתכן וחומר זה לא מספיק יעיל בעבור כלבך. מהנסיון שלי אני מוצאת שאמפולות הן הכי יעלות, מפזרים את החומר על העורף והוא משם מתפזר לכל הגוף. יש לחזור על הטיפול כל ארבעה שבועות.
במקרים מסוימים עוזר גם לרחוץ את הכלב בשמפו מיוחד העוזר להוריד את תחושת הגירוד. חשוב לזכור כי יש להמתין 48 שעות בין רחיצה לטיפול נגד פרעושים.
במקרים מסוימים אנחנו גם מוסיפים לטיפול אנטיהיסטמינים, אך לפני כן מומלץ לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר על מנת שיוכל לראות את מיקום הגירודים ולנסות לאבחן את מקורם. בהתאם לאבחנה ניתן לשקול שימוש באנטיהיסטמינים.
אם הינך חוששת כי מדובר על שמפו הרצפות את יכולה פשוט לשטוף את הבית בחומר חדש ולראות אם יש שיפור.
בכל מקרה מומלץ לקחת את הכלב לבדיקה רפואית אצל הוטרינר על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולתת טיפול מתאים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)