קצת ארוך אבל חייבת חוות דעת נוספת!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת ארוך אבל חייבת חוות דעת נוספת!!
    שני
    03/07/2008

היי, לפני שלושה ימים אספתי שני גורי כלבים שרק נולדו, הם ננטשו במרכז מסחרי בעיר שלי..ככל הנראה מסוג רידג'בק מעורב. כרגע הם נמצאים אצלי ואני נותנת להם תחליף חלב ורציתי לדעת כמה דברים. 1. האם בכל פעם שהם בוכים אני צריכה לתת להם אוכל?כי אני נותנת להם כל ארבע שעות אבל לפעמים זה נראה שהם רוצים יותר..האם מותר לי לתת להם יותר? או להשאיר את זה כל ארבע שעות? 2. הסוג רידג'בק נחשב למסוכן? 3. אתמול שמתי לב שעל השמיכה שלהם היו סימני דם, האם זה יכול להיות כתוצאה ממאמץ להוציא צואה? שמתי טיפת שמן בחלב ולא היו יותר סימנים של דם, האם בכל זאת אני צריכה לקחת אותם לוטרינר?חשוב לציין שוטרינר ראה אותם ביום שהם נולדו.. 4.יש להם פרעושים ואני יודעת שבגיל הזה עניין הפרעושים עלול להיות מסוכן ולכן מה שעשיתי זה לקחתי מעט מאוד מתרסיס פרונטליין ומרחתי על גבם, האם עשיתי נכון? בעקרון בעוד יומיים עושים אצלי בבית ריסוס נגד ג'וקים ופרעושים, האם זה יהיה מסוכן לגורים לשהות בבית אחרי הריסוס? אני ממש מבקשת בכל לשון של בקשה שתשתדלי לענות לי על כל השאלות כי הגורים האלה ממש חשובים לי ואני רוצה לדעת שאני עושה את הכל כמו שצריך.. אם תוכלי לתת לי תשובות לפי המספור של השאלות אני אודה לך מאוד! תודה וסליחה על האורך !!!! ואגב למי שרוצה הכלבים יוצעו לאימוץ בעוד כחודשיים !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות לגבי גורים יתומים

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

האם את יודעת בני כמה הגורים? מצוין שאת מאכילה אותם בתחליף חלב, מומלץ שזה יהיה תחליף חלב המיועד לגורי כלבים. הכמות והתדירות שיש להאכיל אותם תלוי בגיל שלהם. אם הם מאוד צעירים יתכן ואת צריכה להאכיל אותם בתדירות יותר גבוהה. אני ממליצה לקחת אותם לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוכל לבדוק אותם ולראות כיצד הם מתפתחים וגדלים ואף להראות לך כיצד וכמה מומלץ להאכיל אותם על מנת שחלק מהתחליף לא יכנס בטעות לקנה הנשימה במקום לושט. בנוסף יש לראות מה מקור הדם הזה שראית ולתת טיפול בהתאם. האם ראית אותם נותנים שתן וצואה? בנוסף חשוב לשמור שיהיו בסביבה חמימה ורכה כיוון שגורים קטנטנים לא תמיד מצליחים לשמור על חום גופם. טוב שעשית להם טיפול כנגד פרעושים, לרוב כתוב על הבקבוק כמה יש לשים בהתאם למשקל גוף וזה הכמות שמומלץ לשים. לגבי הריסוס בבית הוא עלול להיות מאוד מסוכן לגורים. ביום שמרססים יש להוציא את הגורים מהבית לכמה שיותר שעות, אני ממליצה אפילו ליום שלם. יש להגיד למרססים שיש לכם בעלי חיים בבית. בנוסף אני ממליצה לשטוף את הבית היטב לפני שמביאים את הגורים הביתה.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת,ולשאלתך..

יסמין
    05/07/2008

הגורים בני שבוע בלבד, סימני הדם שראיתי היו כנראה כתוצאה מקושי בלהוציא צואה כי מאז ששמתי טיפת שמן בתחליף חלב הם נותנים צואה באופן תקין וסימני הדם נעלמו לגמרי. בעקרון הם מתפתחים באופן תקין אני רואה כבר הבדל בין הימים הראשונים שהבאתי אותם לבין הימים האלה. ועוד דבר ברשותך, אני אמורה להשאיר אותם אצלי עד שהם יוכלו לאכול אוכל מוצק, אמרו לי שזה לוקח בין 3 שבועות לחודשיים. את יודעת בוודאות עד איזה גיל אני צריכה שיהיו אצלי? כי אני לא רוצה להחזיר אותם לעמותה לפני הזמן.. ועוד דבר אחד קטן..שמתי לב שהם מלקקים אחד את השני וכששמתי להם את תרסיס הפרעושים פחדתי שהם יבלעו את החומר, אז הפרדתי אותם לחצי שעה עד שהחומר ייספג, האם זה בסדר? או שאני צריכה להפריד אותם ליותר זמן? ודבר אחרון בהחלט, אני מסננת להם את התחליף חלב כדיי שלא ייחנקו מגושים שלא נמסו, האם זה בסדר? תודה רבה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורים

ד''ר נורית פרנקל
    14/07/2008

בגיל שלושה- ארבעה שבועותניתן כבר להציג לגוריםמזון מסחרי רטוב המיועד לגורי כלבים ובהמשך מזון יובש. כאשר יש אמא, הזמן שלוקח להם להיגמל לחלוטין הוא בסביבות גיל חודשיים. כיוון שאת מתפקדת כמו האמא שלהם צריך לבחון את קצב בבתקדמות שלהם עם המזון הרגיל ולראות בהתאםמתי זה הזמן להתחיל לרדת בצורה הדרגתית בתחליף חלב. יש לעשות זאת לאט ובצורה מבוקרת.
    מאחר וכבר עבר זמן מאז ששמת את התרסיס נגד פרעושים, אם אף אחד לא הראה סימנים חריגים כנראה שהם בסדר.
    רצוי לערבב את התחליף חלב כמה שיותר על מנת שלא יהיו גושים. ברגע שאת מסננת יתכן והם בעצם מקבלים בעיקר נוזלים ופחות מהרכיבים בתחליף שהם צריכים . לכן תערבבי היטב ותשדלי להמיס את כל הגושים ואז לתת להם.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו