2 שאלות חשובות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות חשובות.
    מימי
    18/07/2008

שלום ! (: יש לי כלבונת בת 5 וחצי,פינ"צרית מעורבת עם קלן ואני רוצה לפנק אותה מידי פעם (נניח 3 פעמים בשבוע) באוכל ביתי , אני לא נותנת לה שוקולד-לא חריף ולא מלוח. ראיתי תוכנית אירוח עם חיות ושם אמרו שגזר מזין ומותר לתת וזה טוב דווקא(האם התכוונו לגזר מבושל או שאפשר לתת גם קשה?) בכלל איזה ירקות אפשרי לתת לה? היא מאוד נהנית מהפינוק כמובן אז רציתי לדעת בגדול איזה סוגי מאכלים מותר ? היא נורא אוהבת לחם , פרוסת לחם לא תגרום לה לרע ? עגבניה שמעתי שזה טוב לעיכול חתיכה קטנה,זה נכון ? ושאלה שניה : כנראה מעומס החום ומהקרציות היא התחילה לגרד את עצמה בגב עם השיניים וכעבור כמה זמן שמתי לב שאין לה שערות בגב ויש לה פצעים והעור שלה רק באזור הזה של הגב נעשה כהה שחור כזה, ממה זה בדיוק? האם זה בגלל הקרציות שפצעו את העור? הן יכולות לגרום לעור להיות שחור? מחכה לתשובה אודה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות חשובות.

הוספת תגובה

• מזון ביתי, פרעושים וקרציות

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

אם את רוצה לתת לכלבתך מזון ביתי את יכולה. צריך לקחת בחשבון שכל כלב עלול להיות רגיש למזונות אחרים. מומלץ לא לתת מזונות שהם מתובלנים מאחר וזה עלול לגרום לשלשולים ו/או הקאות, מומלץ לא לתת חלב. מומלץ לא לתת עצמות. אסור לתת מזונות המכילים שום, בצל, שוקולד, ענבים או צימוקים מאחר והם עלולים להיות רעילים. אין בעיה לתת גזר חי או מבושל. באופן כללי אני ממליצה להמעיט במזונות ההביתיים וכשאת עיקר תזונתה תקבל כלבתך מהמזון המסחרי. צריך לזכור שכלב הוא לא בן אדם קטן וחלק גדול מהמזונות שלנו פשוט עלולים לגרום להשמנה מיותרת אשר עלולה להוביל למחלות. אם את מעוננת לפנק אותה את יכולה להוסיף לה מעט מזון רטוב משימורים המיועדים לכלבים. גם אז כדאי לא להגזים בכמות על מנת שלא תשמין.

מאוד חשוב לטפל לאורך כל השנה ובעיקר בקיץ נגד פרעושים וקרציות. הקרציות עלולות להעביר טפיל דם מסוכן לכלבים העלול לגרוםלקדחת קרציות. הפרעושים עלולים להעביר תולעים. בנוסף, הם גורמים לגירוי וגירודים רבים של הכלבה. ההשחרה של העור יכולה לנבוע מגירודים ופציעה של העור.אם העור נרא פצוע או אם היא ממשיכה להתגרד יש לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר. בנוסף כדאי לטפל נגד הפרעושים והקרציות. נגד הקרציות אני ממליצה להשתמש בקולר ונגד הפרעושים להשתמש באמפולות שמפזרים על העורף של הכלב פעם בחודש.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו