גורה שעושה צרכים מחוץ לארגז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורה שעושה צרכים מחוץ לארגז
    א
    04/09/2008

שלום רב, לפני יומיים קניתי גורה שהיא (לפי מה שאמרו בעליה) פרסית קצרת שיער,או לפחות אימא שלה כזאת. למרות שראתי שאמורים לקחת גורים מאימם רק כשהם בני 3 חודשים בעלי החתולה והוטרינרית שלהם אמרו שזה בסדר למסור אותה כבר בגיל חודשיים. כשהגעתו הביתה היא לא נראת מפוחדת, מאוד נקשרה אלי, כל הזמן הולכת אחרי אבל (!!) היא לא עושה את הצרכים בארגז חול אלא בכל מקופ אחר, על הרצפה או על המיטה שלי. היא גם משלשלת. אני גרה לבד ועובדת 10 שעות ביום. שמתי לב שהיא עשתה את צרכיה מחוץ לארגז כשבאתי הביתה וכשלא התיחסתי אליה ב6 בבוקר כי עדיין ישנתי והיא לא הפסיקה ליילל. מה עלי לעשות? חשבתי שאם אקנה גורה שגדלה עם אימא אני אצמצם אפשרות לבעיות התנהגותיות :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גורה חדשה

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

תתחדשי על הגורה החדשה. האם הגורה אוכלת בתאבון? איזה מזון את נותנת לה? האם היא עושה גם פיפי מחוץ לארגז או רק קקי? באיזה סוג של חול את משתמשת? חשוב להקפיד לנקות את ארגז החול כל יום. בנוסף תאספי את הצואה שהיא עושה ושימי אותו בתוך ארגז החול. לאחר מכן תראי לה את ארגז החול עם הצואה בפנים.
    ציינת שהגורה משלשלת, כדאי לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר. צריל לבדוק מה מקור השלשול, האם מדובר בבעיית הזנה, תולעים או טפילי מעיים אחרים. ללא טיפול מתאים סביר להניח שהשלשול לא יחלוף ועלול אף להחמיר מאוד. יתכן וברגע שבעיית השלשולים תיפטר היא תתחיל להשתמש יותר בארגז החול.
    לגבי הבאה של גורה נוספת הביתה, יתכן וזה יעזור לגורה שלך מבחינת התפתחות חברתית אך זה לא בהכרח יתקן את בעיית הצרכים. אם את מתכוונת להביא גור נוסף הביתה יש לקחת בחשבון שגם בגיל צעיר לוקח לחתולים קצת זמן להסגל לחתולים חדשים בבית. עם זאת, מאחר והיא מאוד צעירה סיכוי הקליטה וההתחברות הינם גבוהים.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו