גדול אצל כלבה בוגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גדול אצל כלבה בוגרת
    אליעזר
    04/10/2008

יש לי כלבה בת 13 שנה. זה שנתיים סובלת מגידול- נפיחות גדולה באיזור הבטן בצד ימין בצד. לפי דברי הוטרינר שלי כנראה שזה לא ממאיר בהתחשב בזמן הארוך שקיימת הנפיחות. הכלבה מעוקרת ופרט לכך היא עירנית ואוכלת טוב.הוטירנר אמר לי שהדבר היחדי כפתרון הוא ניתוח להסרת הגידול אך בהתחשב בגילה המופלג זה מסוכן. מה דעתך האם את חושבת שיש פתרון אחר מלבד הנתוח? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גדול אצל כלבה בוגרת

הוספת תגובה

• מסה בכלבה מבוגרת

ד''ר סמדר טל
    10/10/2008

מתי שמתם לב לראשונה במסה? האם היא גדלה מאז ששמתם לב אליה? האם הוטרינר ביצע בדיקות על מנת לאבחן מה מקורה של המסה? חשוב לנסות ולהבחין האם המסה היא עורית או תת עורית או שמא היא מחוברת לאיבר כלשהו בחלל הבטן. ניתן לנסות לבדוק זאת על ידי אולטראסאונד ולפעמים גם צילום רנטגן יכול לעזור. לגבי סוג המסה, ניתן לבצע בדיקה פשוטה, כאשר הכלבה ערה, בה דוקרים את המסה עם מחט קטנה ומסתכלים במיקרוסקופ על סוג התאים. בדיקה זו יכולה לנסות ולעזור לאבחן באיזה סוג של גידול מדובר.
    באופן כללי הדרך היחידה לדעת ב- 100% האם מדובר בגידול ממאיר או שפיר זה להוציא את המסה בניתוח ולשלוח אותה לפתולוגיה. את הפרוצדורה הזו ניתן לבצע רק תחת הרדמה. בכל הרדמה ישנם סיכונים וזה נכון שבגיל יותר מבוגר ישנם דברים נוספים שיש לקחת בחשבון אך אין זה אומר שלא ניתן להרדים את הכלבה. חשוב טרם ההרדמה לבצע בדיקה גופנית מלאה אצל הוטרינר, להקשיב לקולות הלב והנשימה. בנוסף יש לקחת בדיקת דם מלאה על מנת לראות שאין בעיות עם תפקוד האיברים. במידה וכל הבדיקות יוצאות תקינות ניתן לבצע את ההרדמה, כמובן שחשוב לוודא לפני כן שגם במהלך הניתוח ההרדמה מתבצעת בצורה הבטוחה ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו