עיניים עכורות לחתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיניים עכורות לחתולה
    נועה
    16/10/2008

יש לי חתולה בת שנה, המבלה רוב זמנה בחצר הבית (וגם ישנה בחוץ). לפתע הבחנתי כי שתי עיניה הפכו עכורות וכמו אטומות וצבען הפך אפרפר. אפשר להגיד שלא רואים את האישונים בכלל וכל העין נהייתה אפורה ועכורה. אין כל הפרשה מהעיניים. עוד הבחנתי כי היא מתקשה בראייה, אך עדיין רואה. מה זה יכול להיות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיניים עכורות לחתולה

הוספת תגובה

• עכירות בעיניים

ד''ר סמדר טל
    19/10/2008

עכירות בעיני חתול יכולה לנבוע ממספר גורמים- משמעותו בדרך כלל בצקת בעין או אפילו קטרקט (אם כי קטרקט נראה יותר כלובן ולא כעכירות בעין). עכירות יכולה לנבוע מכל גירוי אשר מגיע לתוך העין- דלקת - וירוס או חיידק, או פציעה בעין הגורמת לכיב או שריטה. בדרך כלל כאשר שתי העיניים עכורות סביר יותר שמדובר בגורם סיסטמי כמו דלקת - למרות שלא ניתן לשלול פציעה של שתי העיניים.
    באם ניתן רצוי שוטרינר יבדוק את החתולה ויחליט על טיפול מתאים על מנת למנוע החמרה עד כדי לעיתים אפילו עוורון.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות בעינייים של החתולה

אנני
    28/09/2012

שלום רב,
    גם לי יש חתולה בת ארבעה חודשים, ביום אחד הפכו עיניה לעכורות והיא כמעט ולא רואה. לקחתי אותה לווטרינר והוא נתן לה טיפות עיניים, שלוש פעמים ביום, ואנטביוטיקה, אוגמנטין פעמיים ביום 1 מ"ל. הנפיחות בעיניים קצת ירדה אך העיניים עדיין עכורות והיא כל היום שוכבת ומעט מאוד זזה.
    האם העיניים שלה יחזרו לראות ? האם זה מדבק ? אני חוששת כי יש לי ילדה שהייתה אונקולוגית.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות בעינייים של החתולה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    28/09/2012

שלום אנני,
    מבלי להכנס לאבחון ולטיפול במקרה של חתולך, כאמור בתגובה הקודמת, הגורמים לעכירות בעין החתול יכולים להיות רבים, אם כי ברב המקרים כאשר מדובר בשתי העיניים בגור חתולים הגורם הוא זיהומי, לרב חיידקי או ויראלי ובד"כ משולב.
    הגורמים המזהמים אינם זואונוטים (כומר אינם מדבקים לבני אדם) ועל כן אין לך מה לחשוש בעניין זה.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו