מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדחת הקרציות - שאלה דחופהסטפני24/10/2008
יש לי כלבה מקסימה ויפיפיה, בת כחצי שנה. לפני שבועיים עשינו לה עיקור ולפני כשבוע שמנו לב שהיא פחות אוכלת והיא קצת מדוכאת. היינו בטוחים שזה בגלל הניתוח והאנטיביוטיקה ולכן לא נלחצנו. לפני מספר ימים שמתי לב שקצת קשה לה לקום, בדיוק כפי שהיה מיד לאחר העיקור, ביום שלמחרת הצליחה להקים עצמה על הידיים אך לא הצליחה להרים את האגן. במידה ועזרתי לה לקום היא הצליחה ללכת. הלכתי מיד לוטרינר ולאחר בדיקות רבות ובדיקת דם מצא שיש לה קדחת קרציות. מיד נתנו לה זריקה וכדורי אנטיביוטיקה לחודש. מאז מצבה מחמיר, היא לא מצליחה לעמוד על הידיים וגם אם עוזרים לה לקום היא לא מצליחה להסתדר טוב בשביל ללכת והיא נופלת. היא עושה את הצרכים שלה תוך כדי שכיבה. זה אחד מהמראות העצובים שראיתי בחיי. מקריאה של מידע אני רואה שיש סיכוי שהיא לא תצליח לצאת מזה ואולי אף תישאר עם "השיתוק" הזה. ייתכן גם שאולי (חס וחלילה, טפו טפו טפו) תלך לעולמה. מה הסיכויים לכך והאם יש דברים נוספים שאני צריכה לעשות על-מנת לעזור לה להחלים. המון תודה סטפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת קרציות
ד''ר קרן פרץ27/10/2008האם את יודעת לומר איזה בדיקות עשו בדיוק לכלבתך? בדיקת דם בסיסית, המכונה ספירת דם יכולה להחשיד לכיוון של קדחת קרציות אך מומלץ לשלוח גם בדיקת דם למעבדה חיצונית על מנת לדעת האם אכן קיים אצלה הטפיל או טפיל דם מסוג אחר. באם לא, יתכן ומדובר על מחלה אחרת אשר יכולה להראות סימנים דומים. אם אכן מדובר על קדחת קרציות בלבד הסיכוי לצאת מזה תלוי בשלב שבו "תפסתם" את המחלה. על מנת לדעת אם בכלל יש שיפור במצבה או התדרדרות יש צורך לחזור על חלק מבדיקות הדם.
קדחת קרציות מתפתחת בשלושה שלבים. בשלב הראשון לרוב ניתן להבחין בירידה בתאבון, חולשה, דיכאון, חום, קשר לימפה מוגדלים. בשלב שני, העשוי להימשך חודשים עד שנים לרוב לא נבחין בסימני מחלה. בבדיקות דם ניתן לראות ירידה בטסיות הדם. בשלב האחרון של המחלה, השלב הכרוני, הכלב סובל ממחלה קשה. ישנם סימנים של דיכאון, חולשה. בבדיקות דם נראה ירידה בכל התאים המיוצרים במח העצם.
במידה ואין שיפור במצבה של כלבתך ומצבה רק מחמיר אני ממליצה לחזור שוב לוטרינר או לקבל חוות דעת נוספת.
רק בריאות.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)