בעיות אלרגיה והתנהגות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות אלרגיה והתנהגות...
    גל
    29/10/2008

שלום, יש לי 2 שאלות לגבי כלבתי הפוינטרית המעורבת, היא בת שנה וחצי ומלפני שנה בערך יש לה לכלוך באוזן(לא תמיד אך לרוב), מין מוגלה שכמובן היא מגרדת את האוזניים ופוצעת את עצמה. כשהתופעה רק התחילה לקחתי אותה לוטרינר ונאמר לי שזוהי כנראה אלרגיה לאחד הצמחים וקניתי חומר לנקות לה את האוזניים בקביעות כי נאמר לי שזה כנראה לא יעבור לעולם!!!! לפני כחודשיים התנפחה לה האוזן מאוד, לקחתי אותה לוטרינר אחר שהסביר לי שמהגירוד שלה היא קרעה שם וריד או משהו כזה וגרמה לכך שהאוזן מלאה דם וצריך לחתוך ולהוציא את הדם וזה מה שנעשה. כששאלתי את הרופא הוא אמר שזה או בעיה בבלוטת התריס (אמר שהסבירות נמוכה מאוד עקב גילה הצעיר) אבל שאפשר לבצע בדיקה לבלוטת התריס אך אם זה לא זה אז הוא מניח שהאלרגיה היא לאוכל כלשהו.שאלתי אבל הוא אמר שאין דבר כזה בדיקת אלרגיות ושהדבר היחידי שביכולתי לעשות זה בדיקה לבלוטת התריס ואם מתקבלת תשובה שלילית אז בדרך השלילה להניח שזה אלרגיה לאוכל. ולי מאוד קשה עם התשובה הזאת כי הוא בעצם אומר לי "תחיי עם זה" וזה מאוד לא קל מכיוון שהיא סובלת וגם אני סובלת. רציתי לדעת אם באמת אין באפשרותי לעשות שום דבר כדי לסיים עם הסיפור הזה אחת ולתמיד? אגב, קניתי לה אוכל לאלרגיים (סלמון) ומשום מה עכשיו יש לה פריחה, נקודות אדומות באזור הרגליים והבטן(לא יודעת אם זה קשור לאוכל, זה הדבר היחיד שהשתנה..). זה פשוט לא נגמר הסיפור הזה.... השאלה השניה היא שיש לי בעיה איתה כשמשאירים אותה לבד בבית, היא לא מרחמת על הבית ופשוט לועסת כל דבר (מדהימה שכמותה) היא באמת כלבה מחונכת וממושמעת כשאני בבית היא פשוט מקסימה וגם אם יהיו לה חפצים מתחת לאף היא לא תיגע בהם, רק כאשר היא לבד בבית. אגב את צרכיה היא לא עושה בבית אף פעם.מה לעשות? היא כבר כלבה בוגרת וזה פשוט לא עובר לה.אגב אני לא רוצה לקחת אותה למומחה או משהו כזה כי דיברתי עם הרבה בטלפון וכולם דרשו שחלק מהטיפול שלהם יהיה לשים אותה בכלוב ואני לא מוכנה לזה מהסיבה שזה נראה לי מוזר שאפשר לגרום לה להרגיש רגועה בכלוב כשאני לא בבית אך אי אפשר לגרום לה להיות רגועה בבית עצמו כשאני לא בבית? אגב, היה לה כלוב והיא היתה רגועה בו כשהייתי בבית והיא פשוט פירקה אותו כשלא הייתי בבית ויצאה מתוכו. ולכן לדעתי העניין הוא לא הכלוב. הסיבה השניה שאין לי את הכסף לקחת אותה לכזה טיפול, אני אוהבת אותה מאוד אך זה באמת מוגזם. תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אלרגיה והתנהגות...

הוספת תגובה

• בעיות אלרגיה והתנהגות

ד''ר סמדר טל
    29/10/2008

לפי התאור שלך נשמע שלכלבה יש דלקת אוזניים. ראשית יש לטפל בדלקת עצמה. לא מספיק לטפל רק עם שטיפות אלא גם יש לטפל עם טיפות אוזניים עם אנטיביוטיקה ולפעמים גם עם אנטיביוטיקה לפה. אם מדובר בדלקת שחוזרת על עצמה גם לאחר טיפול מומלץ לקחת בדיקה מהאוזן של תרבית ורגישות. בבדיקה זו לוקחים דגימה מההפרשות ושולחים למעבדה אשר מגדלת את החיידקים ומתאימה להם את סוג האנטיביוטיקה הספציפית.
    זה נכון שאלרגיה למזון יכולה הרבה פעמים להתבטא בדלקות אוזניים. אם יש חשד באלגיה למזון יש להעביר את הכלבה למזון היפואלרגני. מזון זה הינו מזון רפואי אשר ניתן לקנות רק במרפאות וטרינריות. יש לתת לכלבה לאכול את מזון זה בלבד למשך תקופה של 3 חודשים. לאחר שלושה חודשים יש לראות האם יש שיפור. לאחר שלושה חודשים מחזירים את הכלבה למזון הישן. אם רואים שסימני הדלקת חזרו כנראה שמדובר באלרגיה למזון ואז היא צריכה לאכול את מזון זה בלבד לכל החיים.
    לגבי בדיקות לאלרגיה - ניתן לבצע בדיקה לאלרגיות לחומרים שונים הנמצאים בסביבה. בדיקה זו מתבצעת על ידי בדיקת דם אשר שולחים למעבדה. מאחר ובדיקה זו מאוד יקרה כדאי לשלול קודם סיבות אחרות היכולות לגרום לדלקת.
    דלקת אוזניים הינו דבר מאוד כואב ומציק כפי שאת יודעת ולכן יש לטפל בבעיה. כדאי לקחת את הכלבה לוטרינר לבדיקה גופנית כללית ובדיקה של האוזניים. לראות האם ישנם סימנים נוספים לאלרגיה כלשהי, ממה נובעים הנקודות האדומות בבטן וברגליים. לבצע משטחי אוזניים בשלב ראשון ולתת את הטיפול הטוב ביותר. אם אינך מרוצה מהתשובות שקיבלת את יכולה לפנות לחוות דעת שניה.
    לגבי אכילה של דברים בבית אני ממליצה להתייעץ עם מאלף בעל נסיון ולהיות פתוחה להצעות שאת מקבלת. יתכן ויש בהם הגיון ושהם יכולים לעזור לפתור את הבעיה.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו