בעיה רפואית עם קוקר ספניאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה רפואית עם קוקר ספניאל
    אנונימי
    18/11/2008

שלום רב, ברשותינו כלבת קוקר ספניאל גזעית עם תעודות, מתקרבת לגיל 12. עד לפני שנה וחצי הכלבה הייתה בריאה מאוד ללא שום בעיות, תודה לאל, ועד היום פרוותה אפילו לא הלבינה על אף הגיל. עם זאת, מזה שנה וחצי אנחנו אובדי עצות עקב מספר בעיות שצצו אצלה: 1) קיימת בעיה באחת מאזניה, מעין דלקת שגורמת להפרשות כבדות שמריחות מאוד לא נעים, וכבר ניסינו לטפל בזאת בכל דרך אפשרית, היינו אצל מספר וטרינרים, נלקחה תרבית, ניתנו כדורים יקרים מאוד, עשו לה מספר טיפולים בהרדמה ועם זאת (ומדובר במעל שנה שבה אנחנו נותנים תרופות) הבעיה לא הצליחה להיפתר בשום צורה והריח הכבד מעיק עלינו בבית. 2) לפני כחודש נסענו לחו"ל לשבוע והשארנו אותה אצל אדם שיש לו פנסיון פרטי לחיות מחמד, היא חזרה עם דלקת בשלפוחית השתן שגם לה נתנו לה כדורים והיא לא עוברת (אין לה שליטה על שלפוחית השתן והיא משתינה בכל הבית) + פטריה חמורה בעור שנראית די בשלבי החלמה עם משחות אבל מאוד לא סימפטית, נמצאת באזור הפנים. חוץ מזה, טפו טפו טפו היא עדיין רצה ומסוגלת לתפקד, אם כי היא נראית בדיכאון, לא אוכלת כמו פעם וגם עושה רושם שהיא לא שומעת כמו פעם, היא לא כל כך מגיבה לקריאות שלנו אליה...אבל הריח כבד מנשוא וממש לא נעים לחיות בבית כזה שהריח בו חריף במיוחד בגלל השתן והמחלה באוזן. אני די אובד עצות מה לעשות איתה ואני מבקש עיצה אמיתית ממישהו שמבין היות שההורים שלי כבר מפסיקים לרצות לגדל אותה...אני כבר כמה ימים לא ממש ישן בגלל העניין ואני מבקש בכל לשון של בקשה, אם יש לכם אפשרות לתת עצה מה לעשות, איך לעשות, משהו, כל דבר, אני אשמח לשמוע. בסך הכל מדובר בכלבה שאיתנו 12 שנה כמעט מיום היותה גורה, מגיעה משושלת די מיוחסת והשתתפה בתחרויות בעבר, אני ממש לא מסוגל לראות אותה במצב הזה כבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוזניים ושתן

ד''ר קרן פרץ
    19/11/2008

אני מבינה את התיסכול שלך, בעיות אוזניים לעיתים מאוד קשות לטיפול ואכן נשמע שעברתם איתה הרבה מאוד. איזה אוכל הכלבה שלך אוכלת? לעיתים מעבר למזון רפואי יכול להקל על הבעיה. אני מבינה מדבריך שזו בעיה שהיא סובלת ממנה כבר הרבה מאוד זמן. השאלה היא האם היה איזשהו טיפול שנראה שכן עזר או הקל על הבעיה ואם כן האם הסימנים חזרו כאשר הטיפול הופסק? אני מניחה שכבר שבעתם מרופאים וטיפולים אך כיוון שהבעיה עדין מציקה לכם ולכלבה אין ברירה אלא להמשיך לטפל ולנסות למצוא פיתרון. במקרים מסוימים לפעמים יש צורך לבצע טיפול כירורגי על מנת להקל על הבעיה אך מבלי לראות את הכלבה איני יכולה להמליץ על פיתרון זה. אני ממליצה שתאספו את כל המידע מהתיק הרפואי של הכלבה שלכם ותקבעו תור למומחית בבית החולים הוטרינרי בבית דגן. אמנם הייתם אצל הרבה רופאים אך אם אף אחד לא מצא פיתרון כדאי ללכת למומחה, שמה דר' גילה צור וניתן לתאם לה תור דרך בית החולים. קחו בחשבון שיתכן ויהיה צורך לחזור על בדיקות וטיפולים לפני שמוצאים את הפתרון לבעיה.
    לגבי דלקת השתן, לא הצלחתי להבין האם הכלבה אובחנה כסובלת מדלקת שתן או שמא הבעיה היא חוסר שליטה על השתן. אם לא בוצעה, יש לבצע בדיקת שתן מלאה ולראות האם יש סימנים לחיידקים. אם כן כדאי לשלוח את השתן לתרבית ורגישות על מנת לטפל בצורה הטובה ביותר. קח בחשבון שטיפול בדלקות שתן עלול לקחת מספר שבועות. אם לא נראה כי מדובר בדלקת שתן והתרבית חוזרת שלילית יתכן ומדובר על בעיה של חוסר שליטה. במקרים אלו ישנו טיפול תרופתי שניתן לתת לה על מנת שתוכל לשלוט בצורה טובה יותר על בריחת השתן.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו