האם לקצץ זנב לחתול???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקצץ זנב לחתול???
    מאיה
    10/12/2008

הי, יש לי חתול שחי רוב הזמן בחצר. מצאתי אותו פצוע כשהיה בן 3 חודשים. היום הוא שנה ושלוש. כבר כשמצאתי אותו הזנב היה משותק בגלל הפציעה, אבל רציתי לתת צ'אנס אולי הזנב יחלים. היום ברור שהזנב משותק ממש מהגב. הזנב גדול ויפה, אבל נסחב, נחבט ברצפה כשהוא קופץ, ונראה לי שגם כבד לחתול. אני לא יודעת אם הוא סובל מזה, ואם יוקל לו אם נקצץ את הזנב. זה גם יהיה לי חבל לכער אותו כי צריך להוריד את הזנב לגמרי מהבסיס. אני צריכה לסרס אותו ומתלבטת אם לקצץ את הזנב יחד עם הסירוס. אשמח לחוות דעת. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לקצץ זנב לחתול???

הוספת תגובה

• קיצוץ זנב

ד''ר קרן פרץ
    16/12/2008

האם הזנב נראה פצוע בעקבות הגרירה שלו על הריצפה? האם לקטוע את הזנב או לא, תלוי בעיקר אם החתול סובל מכך והאם הזנב נפצע באופן קבוע. צריך שוטרינר יבדוק את הזנב על מנת להעריך עד כמה חמורה הפציעה ובאמת מאיזו נקודה. האם ראית את החתול עושה צרכים? חשוב לנסות לראות אם יש לו שליטה על צרכים, גם על מתן שתן וגם על מתן צואה. זה יכול לעזור להעריך באיזו נקודה הפציעה. אם נראה שזה מפריע לו והוא כבר עובר את הסרוס אולי כדאי כבר "לנצל" את אותה ההרדמה לצורך הפרוצדורה. אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר שיבדוק אותו ויסרס אותו על מנת לקבל את ההחלטה.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו