חיסון לכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לכלב
    אדיר
    11/12/2008

כלבתי בת שלש שנים, ואחרי מחקר על חיסונים לכלב מצאתי שכמות הרווחים של וויטרינר על חיסונים היא יותר מרופא שיניים. שאלתי מאוד פשוטה, ישנם ארבעה חיסונים שנתיים, האם אני יכל לתת לה את החיסונים בעצמי, ואם לא, אנא תפרטי לי, מכיוון שאני לא מוצא סיבות, ובמידה וישנה אפשרות היכן אפשר לקנות אותם. אני מודה לך אדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לכלב

הוספת תגובה

• חיסונים לכלב

ד''ר קרן פרץ
    16/12/2008

חשוב להבין שכשאתה מגיע לוטרינר על מנת לעשות חיסון זהו הזמן בו הוטרינר בודק את חיית המחמד שלך.הוטרינר מבצע בדיקה גופנית מלאה לכלב טרם החיסון. הוא גם שואל אותך מגוון שאלות לגבי מצבו הכללי של הכלב ובהתאם לבדיקה ולהסטוריה המתקבלת ממך הוא מחליט אם לחסן את הכלב או לא. ישנם מקרים בהם מוצאים עדות לבעיה כזו או אחרת והוטרינר מחליט שלא כדאי לחסן בשלב זה. העוסקים ברפואה וטרינרית למדו שנים רבות על מנת להיות מוסמכים לתת טיפולים לחיות. מסיבה זו הוטרינר הינו זה שיכול לבדוק את חיית המחמד ולבחון אותה בעין מקצועית, מה שאדם שלא למד רפואה וטרינרית יכול לעשות בצורה מוגבלת מאוד- אם בכלל. מסיבה זו גם חיסון הכלבת ניתן רק על ידי וטרינר על פי חוק.
    במקרים בהם לא נדרשת בדיקה מקיפה - עדיין מתן זריקות הינו באחריות הוטרינר, וכאשר קיימות תופעות לואי לטיפול או לחיסון- הוא יודע מה עשה וכיצד עשה זאת- ולכן גם יכול לטפל בהתאם.
    עלויות הטיפולים נקבעות בהתאם להחלטתו של הוטרינר וזכותך המלאה לחשוב שהן גבוהות או נמוכות- אין זה משנה את העובדה שאלה הם. אני מניחה שאפשר במקרים מסויימים גם לתקן את הרכב ואת המחשב לבד ואפילו להזריק לעצמך או לקרוביך זריקות ולתת טיפולים על דעת עצמך וללא ביקורת רופא. זו בחירה שאתה יכול לעשות. למזלנו הספקים שלנו לא מחלקים חיסונים להזרקה חופשית בבית משום שאלה גם יכולים לפגוע בבריאות החיה במתן לא נכון וגם עלולים להוות סכנה לאנשיםבמקרים מסויימים (החיסון עצמו, הנשא שלו, המזרק, המחט- וכיוצא באלה).
    והערה אחרונה- קיימים יותר מ4 חיסונים בשנה לכלב- באם מבצעים את הפרוטוקול נכון. לגבי מי מרויח יותר או פחות בין הרופאים- השואה לא במקומה ולא נכונה (למרות המחקר המקיף שעשית :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו