נשימה עם חרחור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימה עם חרחור
    משה
    19/12/2008

יש לי חתולה שאספתי אותה מהרחוב לפני שנתיים, כשהיא הייתה בערך בת 4-5 שנים. אין לי מושג אם זה בגלל כדורי שיער והניקוי הבלתי פוסק בפרווה או משהו אחר ,אבל לעיתים קרובות נראה כאילו משהוא יושב לה בקנה הנשימה ולפעמים כאשר היא ישנה נשמעים קולות מעין נחירות \ חיחורים כמו של אדם. לעיתים ממש רחוקות היא פולטת אוכל דקה אחרי שסיימה לאכול. אני נותן לה מזון פיריסקיז מעדני הבית שמיועד בעיקר לחתולי בית שמרבים להתלקק , כמו כן הפריקיס מכיל (לפי מה שכתוב )- מעט חומר נגד כדורי שיער. חוץ מזה , החתולה מתנהגת כבריאה ,היא אוכלת , לפעמים משחקת- מתי שבא לה ועירנית רוב הזמן . אני לא חושב שזאת מחלה מכיוון שהתופעה אותה אני מתאר כבר קימת לפחות שנתיים . ד.א החתולה מעוקרת וכמובן אחת לשנה מקבלת חיסון . מה זה יכול להיות ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשימה עם חרחור

הוספת תגובה

• נשימה עם חרחור

ד''ר קרן פרץ
    27/12/2008

אני שמחה לשמוע שבסך הכל החתולה מרגישה טוב ובעלת תאבון ומצב רוח תקינים. האם היא יוצאת מהבית? באיזו תדירות יש לה את החרחורים שאת מתארת?
    לחתולים רבים יש לתת תוספת של חומר מיוחד על מנת למנוע כדורי פרווה. החומר הזה הוא מעין משחה שנותנים לחתול ללקק (זה טעים להם). במידה והחתול לא מעוניין ללקק את החומר יש למרוח לו כמות קטנה על הרגל או האף ואז הוא ילקק את זה מעצמו. ציינת שבמזון שאתה נותן לחתולה יש תוספות למנוע כדורי פרווה אך במקרים רבים זה לא מספיק ואז יש צורך לתת תוספת של המשחה.
    במידה והחתולה עדיין מחרחרת/ מקיאה מומלץ לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר. החרחורים יכולים לנבוע מבעיה בדרכי הנשימה העליונות או התחתונות וזה משהו שכדאי שוטרינר יבדוק.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו