מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשה בחו"למשה29/12/2008
האמת היא שמאז (שנתיים+) אימצתי חתולה בביתי (אני גרוש בלי ילדים) ,לא יצאתי לחו"ל וזה בהחלט חסר לי. החתולה (בוגרת ,בערך 6-7 שנים) מאוד קשורה אלי מאוד ,ישנה איתי כל לילה ורגילה לראות אותי בבביתרוב שעות היום (אני עובד מהבית). אני חייב לצאת לחופשה בחו"ל ,לפחות ל-5-7 ימים ואני לא יודע אם אפשרי להשאיר אותה בבית עם מלאי של מזון (יבש )ומים ושרותים נקיים למשך 5-7 ימים. אני לא מרגיש שקט להשאיר אותה בפנסיון כי אני לא סומך על האנשים ואני חושב שהיא ממש עלולה לסבול ולהיות מדוכאת בסביבה זרה והכלוב קטן. עד היום ויתרתי על היציאה לחו"ל מתוך חשש לגורלה . כמו שאת מבינה היא מאוד יקרה לי -היא כמו ילדה קטנה בשבילי . מכייוון שהיא חתולת רחוב לשעבר ,יכול מאוד להיות שהיא תשרוד אם תהייה בחוץ ,אבל השכנים מאוד עויינים כלפי חתולים ,מה גם שמסתובבים לאחרונה הרבה כלבים גדולים בסביבה עם בעלים לא אחראיים וזה מדאיג אותי . מה המלצתך לאור מה שציינתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בחו"ל
ד''ר סמדר טל31/12/2008שלום משה,
המסירות והאהבה שלך נוגעים ללב. לא כתבת אם החתולה היא חתולת בית בלבד או שגם יוצאת החוצה, בכל מקרה, אם היא שנתיים חיה במתחם הבית אני לא חושבת שכדאי להוציא אותה, היא עלולה להיפגע משלל הגורמים השליליים שתיארת או פשוט להתרחק למקומות מסוכנים אחרים ואולי גם להיאבד.
לגבי השארתה בבית ללא השגחה, גם כאן אני חושבת שיכולה להיווצר בעיה, חתולים יכולים להיות מאוד רגישים, במיוחד אם החתולה קשורה אליך כפי שתיארת.
הפיתרון האידיאלי, לפי דעתי, הוא עזרה מאדם שאוהב ומבין חתולים וכזה שניתן לסמוך עליו שיגיע לביתך לפחות פעם ביום לתת אוכל, מים טריים, להחליף חול ולהעניק תשומת לב וזמן איכות לחתולה. במידה ומדובר בקרוב משפחה או אדם קרוב מאוד, אולי גם לגור בביתך לפרק זמן הנסיעה.
כדאי לבקש מהחבר/ה להגיע לפחות פעם אחת לפני הנסיעה על מנת שתיעשה הכרות עם החתולה, מיקום המזון, ארגז הצרכים וכו'. בצורה כזאת, במידה ומתעוררת בעיה בזמן היעדרותך כמו חוסר תיאבון או בעייה רפואית אחרת, ניתן יהיה לתת לחתולה עזרה וטיפול בזמן.
בהצלחה ונסיעה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)