מצאתי גוש תת עורי אצל הכלבה שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצאתי גוש תת עורי אצל הכלבה שלי
    ריוי
    10/01/2009

יש לי כלבה בת 5 מעורבת, עם פינצ'ר בין היתר. לפני כמה ימים הבחנתי בגוש קטן מתחת לעור באיוזר הרגל. מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מסה תת-עורית

ד''ר סמדר טל
    11/01/2009

שלום ריוי,
    כדי להבין מה מקורו של הגוש צריך לבצע מספר בדיקות. ראשית כל צריך להבין לאיזו שכבה בדיוק הוא שייך (עור, תת-עור, רקמות עמוקות יותר), האם הוא נייד או קבוע (מעל הרקמה או חלק ממנה), האם הוא משנה את גודלו, אם כן באיזה קצב, האם הוא ממוקם מעל מפרק, ועוד. לאחר שהוטרינר יעריך וימדוד את המסה הוא ידקור אותה עם מחט, ישאב מהתוכן שלה ויבצע בדיקה ציטולוגית להערכת התאים/הנוזל. במקרים מסוימים הוטרינר יעדיף לבצע ניתוח להסרה של המסה ובדיקה היסטופתולוגית שלה (ביופסיה) במעבדה מקצועית.
    המסה יכולה להיות קשורה לתהליכים רבים, החל מציסטה של נוזלים, אבסס סביב גוף זר, סרומה, שטף דם, עקיצה, וכלה בתהליכים פחות סימפטיים כמו גידול (שפיר/ממאיר). המלצתי היא לגשת למרפאה וטרינרית לביצוע הבדיקות הנחוצות ומעקב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו