מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבה סובלתלי30/01/2009
שלום, הכלבה בת 13 בריאה כל השנים.בשבוע האחרון חירחרה בעומצה כאילו אין לה אוויר , התקפות במשך חצי שעה וגם של רעד בבטן וחשה באי נוחות לשכב לישון.אין חום ושתתה ואכלה כרגיל.עשינו צילום חזה-תקין,בדיקות דם הראו בעיה של כבד מוגדל, כולסטרול, שומנים...בעיות בתפקודי הכבד. ובאולטרסאונד בטן, גוש שומני של 2 ס"מ באונה הימנית-שייתכן קשור לכבד הבעייתי, וזהו גוש שומני. יחס אשלגן.נתרן-25 (150 NA ו K 6 ) ביומיים האחרונים, חירחורים עברו אך הרעידות בפלג גוף תחתון ממשיכות וחולשה ללכת עדין קיימת ואף נראה כי אין לה כוח לזוז...הולכת באיטיות וממש כבדה וסובלת מאי נוחות.(יש לציין ע המקרה כלבה במרץ מלא, נמרצת, שמחה ,קלילה ובריאה מאוד) כיום קיבלה שני כדורים "זנזיטול" ואחד"אורסוליט" למשך שבוע ,השאלה היא האם באמת חולשה מפחידה כו אחרי ניתוח ורעידות במשך היום, ובטן נפוחה מעידים על הכבד ורק טיפול זה יעזור. או שפשוט קיימת מחלה אחרת (כמו שנאמר לי שקיימת מחלה שמגלים ע"י זריקות הורמונים ולקיחת דם כל כמה שעות ואולי מזה סובלת) כלומר, האם הכבד ככה משפיע על חוסר יכולת תנועה וחולשה ורעד בבטן? או שפשוט נראה כי אלו סימפטומים של המחלה הזו, יש לציין כי ראו אותה 4 וטרינרים שאחד מהם מעוניין לעשות בדיקה זו (השאר טוענים כי הכבד המוגדל אולי מכביד עליה והכדורים יעזרו) פשוט ל נראה לי שכל כבר 10 ימים צריך לחוש אי נוחות ורעד וממש סובל (בנוסף לא מעוניינת שיתקרבו אליה שזה מדאיג) אם תוכלי בבקשה לייעץ לי, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה חולה
ד''ר סמדר טל31/01/2009שלום לי,
כתבת שבאולטרסאונד בטן הודגמה מסה של 2 ס"מ באונה הימנית בכבד. לא ראיתי שכתבת כיצד אובחנה המסה כשומנית, האם נלקחה ביופסיה מהמסה? האם בוצעה דקירה של המסה ובחינה של התאים תחת המיקרוסקופ? ישנה משמעות לאופי המסה ולתאים המרכיבים אותה מבחינת מצבה הכללי של הכלבה.
הגדלה של הכבד יכולה להיגרם ממגוון מצבים ביניהם מחלות אנדוקריוניות (לשם כך הומלץ לך לבצע הזרקה של הורמונים ולקיחת דם בפרקי זמן שונים), מחלות לב ומחלות כבד ראשוניות (זיהומיות, מטבוליות, גידולים ועוד). הכבד אחראי לתפקודן של מערכות רבות בגוף ביניהן מערכת קרישת הדם, פירוק תרופות, סילוק רעלים וייצור של חלבונים חיוניים. מחלת כבד יכולה להביא את הגוף למצב כללי קשה.
כדי להבין את מצבה של הכלבה יש לבדוק האם הנפיחות הבטנית נובעת מהגדלה של הכבד או מהצטברות של נוזלים בחלל הבטן, האם היא צהבתית, האם יש פגיעה במדדי הקרישה שלה, האם יש מחסור בחלבוני דם ועוד בדיקות נוספות. אם בנוסף לחולשה היא גם מסרבת לשתות / לאכול יש צורך לאשפז אותה עם נוזלים ותוספות לפי החסרים שיימצאו בבדיקות הדם.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כלבה בת 13 מנתחים?
לי02/02/2009הומלץ לי לא לבדוק את הגוש שכן בגילה המופלג קצת קשה לנתח , אם במידה והגוש מזיק. מה דעתך? האם יש לבדוק בביופסיה או שזה בעייתי היות וכלבתי מבוגרת מה המלצתך? (וזאת בהנחה שכמובן שללנו את המחלה -אדיסון ועוד גורמים שונים) ושאר הממצאים תקינים...האם כדאי להסתכן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטות קשות
ד''ר סמדר טל02/02/2009שוב שלום לי,
הגיל לכשעצמו אינו מהווה בעייה, כלבים מבוגרים בריאים יכולים לעבור פרוצדורות בהרדמה (בתנאי כמובן שמבצעים בדיקות דם לגילוי מוקדם של מצבים העלולים לסכן אותם בזמן ההרדמה וניטור רציף ומבוקר תוך כדי ההרדמה).
ההחלטה האם לנתח או לא לנתח את הכלבה צריכה להיות מורכבת ממצבה הרפואי והיכולת של הגוף שלה לעמוד בהרדמה, מהרצון שלך להתמודד עם הניתוח עם הסכנות שכרוכות בהרדמה ובשיקום לאחריו, ובהשלכות שיהיו לתוצאות הניתוח, כלומר, האם הממצאים שיתגלו בניתוח ישפיעו ובאיזה אופן על החלטותייך לגבי המשך הטיפול בה.
ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרויות הטיפול והסיכונים האפשריים באופן ספציפי למקרה זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)