בעיות עור רציניות בפודל בן 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עור רציניות בפודל בן 10
    יולי
    08/02/2009

שלום, יש לי פודל בן10, הוא בריא בדרך כלל, אני מאכילה אותו בפרו-פלאן סלקט לכלבים מבוגרים ושימורים של סיינם דיאט פעמיים בשבוע. לאחרונה הוא התחיל להתגרד המון טיפלנו בו בחומר נגד פרעושים ליתר ביטחון והתחלנו לרחוץ אותו בשמפו לבעיות עור והמצב רק מחמיר עכשיו התחילה לו נשירה, הוא הקריח באזור פי הטבעת וזה מטפס לו לכיוון הגו בנוסף לזה שמתי לב שבגו נהיו לו גם קשקשים כמו סבוריאה (באזור פי הטבעת האור לבן וחלק)הפרווה שלו התחילה להראות כמו של כלב רחוב ומדי פעם הוא בוכה לשניה או שתים בלי סיבה.רציתי לדעת מה זה יכול להיות ואם אפשר לחכות עוד שבוע או שאין ברירה וצריך לקחת אותו דחוף לווטרנר כי כרגע אני במצב כלכלי קצת קשה. מצד אחד אני רוצה לחכות קצת ומצד שני אני מפחדת שהבעיה נובעת ממשהו רציני בהרבה וכל יום שעובר יכול להיות קריטי, אני ממש מודאגת ופשוט לא יודעת מה לעשות. נ.ב הוא סובל מבעיות כרוניות באוזניים כבר שנים ולאחרונה גם זה החמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד משהו

יולי
    08/02/2009

העור בגו גם אדום ואני לא יודעת אם זה בגלל המחלה או שזה בגלל שהוא כל הזמן מתגרד ופוצע את עצמו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עור

ד''ר סמדר טל
    09/02/2009

שלום יולי
    בעיות עור יכולות לנבוע ממספר גורמים. הסימנים שאת מתארת (אדמומיות, קשקשים, וקרחות) נובעים בעיקר מהגירוד. ראשית יש לבדוק אם מדובר ברגישות יתר לפרעושים שמתבטאת בגירוד מסיבי בעיקר של החלק האחורי. כדאי לבצע טיפול בפרעושים (באמפולות) באופן קבוע ובתדירות גבוהה (אחת לשלושה שבועות) כדי לשלול אלרגיה לפרעושים. במידה וימשיך להתגרד יש לבצע מגרד עור במרפאה וטרינרית כדי לשלול הימצאות של טפילי עור בשכבות העמוקות יותר של העור.
    אם לא יימצא גורם לגירוד במגרד עור יש סיכוי שמדובר באלרגיה (מזון או אלרגנים באוויר) והשלב הבא יהיה מעבר לתזונה מיוחדת של מזון היפואלרגני לתקופה מסוימת. בדרך-כלל אלרגיה למזון מלוות גם בבעיות אוזניים.
    ללא קשר לגורם הראשוני, ברוב מצבי הגירוד יש דלקת חיידקית משנית שמצריכה טיפול אנטיביוטי, לעיתים ממושך. כדאי לפנות למרפאה וטרינרית להתחלת הטיפול והאיבחון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו