בוקסר בן 11

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקסר בן 11
    משה
    01/03/2009

שלום, יש לי בעיה רצינית עם הכלב שלי. הוא בוקסר בן 11 שגדל מאז ומתמיד בתוך הבית עם הרבה חום, אהבה וגם חופש, כי אני גרה בישוב. עד לפני שנה הוא היה מחונך מאוד ולא עשה לנו בכלל בעיות, תמיד ציית למה שאומרים לו. הוא היה גם כלב שמח. בשנה האחרונה חלה התדרדרות דרסטית בהתנהגות שלו ובמצב הרוח שלו. בהתחלה הוא נעשה אפתי לסביבה, הפסיק לאהוב שמלטפים אותו, הפסיק לשחק בחוץ ולמען האמת בעיקר ישן בפינה שלו. אח"כ כשהיינו הולכים לעבודה בבוקר וסוגרים אותו בחצר הוא היה תולש כביסה שתלויה על החבל. השלב האחרון התחיל בחודשים האחרונים לאחר שהוא עבר ניתוח להוצאת שני גידולים בעין ובאשכים וגם עקרו לו שתי שיניים. אחרי הניתוח באופן טבעי היו לו כאבים והוא סבל ויילל הרבה, הלכנו איתו לוטרינר והוא נתן לו משככי כאבים וגם טיפול לדלקת שלפוחית השתן שהתגלתה אצלו...בסוף הוא נרגע והרגיש טוב אבל הוא לא שולט בצרכים שלו. הוא משתין בבית כמעט כל יום בלילה והיום השתין גם על מיטה באחד החדרים של הילדים. בנוסף הוא התחיל לישון על המיטות של הילדים. כשאנחנו ישנים הוא נכנס לחדר של הבת שבצבא וישן על המיטה שלה. הוא מיילל ללא סיבה וגם אוכל מהאוכל של הכלבה השנייה שלנו...אני לא מצליחה להבין ממה ההתנהגות נובעת ומאוד מתוסכלת. מה עושים במצב כזה? חשוב לציין שהכלבה השנייה הגיעה לפני שנה לבית שלנו אחרי 10 שנים שהוא היה הכלב יחיד בבית. אבל הוא אוהב אותה והם חברים טובים,אז קשה להאמין שזה קשור אליה... אשמח מאוד לקבל עזרה, תודה מראש, חמוטל אורגד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוקסר בן 11

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות

ד''ר סמדר טל
    02/03/2009

שלום חמוטל,
    שינויים בהתנהגות יכולים להעיד על תהליכים שעוברים על כלבך או מציקים לו. אני זקוקה לפרטים נוספים כדי לנסות ולעזור לך.
    ציינת שהוסרו גידולים מעינו של כלבך ומאשכיו, האם הם נשלחו לבדיקה היסטופתולגית (ביופסיה)? האם בוצע גם סירוס במהלך הניתוח? לאופי הגידולים יש משמעות מבחינת מצבו הנוכחי והעתידי של הכלב, לסירוס יש משמעות מבחינת מצבו ההורמונלי וההתנהגותי.
    מבחינת בעיות השתן, יש הבדל בין טפטוף שתן, השתנות מרובות וחוסר שליטה אמיתי במתן השתן. האם בוצעה בדיקת שתן סטרילית על בסיסה אובחנה הדלקת? האם בוצעו בדיקות דם כלליות טרם הניתוח, האם היו ממצאים חריגים בבדיקות?
    פרטים אלו יכולים לסייע בעדי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך על הבוקסר

rachela_or
    03/03/2009

הכלב עבר סירוס במהלך הניתוח, בנוסף כשהוא משתין בבית אלו לא טפטופים, זה קורה בד"כ בלילה כשאנחנו ישנים ולא יכולים להוציא אותו החוצה והוא פשוט לא מצליח להתאפק עד הבוקר...דיברתי עם ההורים שלי בקשר לסוג הגידולים ואם נשלחו למעבדה, אבל למיטב זכרוני הם לא נשלחו...הוטרינר שאבחן אצל הכלב דלקת שלפוחית השתן אבחן זאת על סמך בדיקת שתן, אם בוצעו בדיקות דם כלליות, אני לא בטוחה, גם את זה אני אברר עם הוריי... יש לי שאלה נוספת...הבדיקות דם לא אמורות להיות ממש כפריסט עבודה אצל כל וטרינר לפני שהוא מנתח? והגידולים- הם נשלחים לבדיקה רק אם הבעלים של הכלב דורשים זאת? תודה רבה על העזרה שוב, חמוטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר סמדר טל
    03/03/2009

שוב שלום חמוטל,
    לסירוס יש בהחלט השפעה התנהגותית מסוימת, פחות בכלבים מבוגרים והיא בדרך כלל באה לידי ביטוי מספר שבועות לאחר הסירוס. לאופי הגידולים שהוסרו יש משמעות מבחינת היכולת שלהם להתפשט ולהשפיע על איזורים סמוכים כמו בלוטת הערמונית ושלפוחית השתן. הביופסיה נעשית במעבדות חיצוניות והרופא המטפל בדרך כלל ממליץ על שליחתה אך ההחלטה היא, כמו בכל דבר, בידי הבעלים. בכלבים מעל גיל 7 מבוצעות בדרך-כלל בדיקות דם כלליות ולעיתים גם א.ק.ג. וצילומי בית חזה טרם ההרדמה.
    במידה וכלבך לא יגיב לטיפול האנטיביוטי כדאי להמשיך ולאבחן את מקור בעיית דרכי השתן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו