חתול אנמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול אנמי
    ג'ני
    01/03/2009

שלום,אני רוצה להתייעץ בקשר לחתול שלי. הוא בן 8 חודשים ולאחרונה התגלתה בו אנמיה במידה של 4.6 החתול לא אוכל,מאוד אדיש לסביבה,לא שותה בכלל וישן כל הזמן,בעבר הוא היה חתול מאוד שמח וקופצני ומלא. אני מאוד מפחדת ממצבו הבריאותי,הייתי רוצה לדעת אילו מחלות אולי גורמות לאנמיה? קראתי באינטרנט על המוברטונלה אבל רציתי לדעת אם יש מצב שהאנמיה וההדרדרות הבריאותית נגמרה מעוד סיבות אחרות שיכולות להיות.. בנתיים ההוט' שמטפל בו הזריק לו היום פניצילין ובמשך השבועיים הקרובים הוא יהיה מטופל בדוקסלין...והבנתי שזה הטיפול להמוברטונלה,אבל יכול להיות שמדובר בכלל בגורם אחר שגרם לו למחלה והוא צריך להיות מטופל בדרך שונה? המון תודה מראש,מקווה לתשובה בקרוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול אנמי

הוספת תגובה

• חתול אנמי

ד''ר סמדר טל
    02/03/2009

שלום ג'ני,
    חוסר בתאי דם אדומים יכול להיגרם כתוצאה מגורמים רבים. האנמיה יכולה להיגרם מדימום באופן אקוטי או כרוני והפסד של תאים (כמו בהפרעות קרישה, דימומים פנימיים ואפילו נגיעות קשה בפרעושים), היא יכולה להיגרם מפירוק של תאים (כמו במקרה של המוברטונלה, מחלות אוטואימוניות, הרעלות ועוד) וגם על רקע של חוסר ייצור של תאי דם (חסרים תזונתיים מסויימים, מחלות כרוניות, והפרעות במח העצם).
    מבחינת הסבירות יש סיכוי סביר יותר שהגורם הוא מיקופלסמה המופליס (המוברטונלה) מאשר גורמים אחרים ותגובה טובה לטיפול בדוקסיצילין יכולה לקצר את הדרך מבחינת אבחון.
    בכל מקרה, אם החתול עדיין לא אוכל או שותה הוא זקוק לטיפול תומך וטיפול בנוזלים ובמידה ולא יגיב לטיפול כדאי להמשיך באבחון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו