מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש בעטיןדודי25/03/2009
שלום לכלבה שלי בת 9 לא מעוקרת נמצאו גושים באזור העטינים
מטופלת אצל וטרינר כמובן כנדרש לכן היה לי ברור שאליו אני הולך עם הכלבה לבירור העניין
הוטרינר קבע שיש צורך לנתח והוא ניתח אותה והוציא את מה שהייה צריך
בשום שלב הוא לא לקח ביופסיה או לפחות עשה צילום רנטגן לפני
השאלה אם אפשר להסתפק בזה או שאני צריך לאחר שהכלבה תתאושש ויוצאו התפרים לעשות לה צילום במקום אחר לראות אם יש התפשטות ש הגידולים
הפניתי את השאלה לוטירנר והוא ביטל את זה ואמר צריך רק לנתח
אשמח לחות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי עטין
ד''ר סמדר טל25/03/2009שלום דודי,
באופן עקרוני, גידולי עטין בכלבות ממאירים ב-50% מהמקרים. אין טעם לבצע ביופסיה טרם הניתוח מאחר ואיזור אחד יכול להיות שפיר בעוד איזור אחר של הגידול ממאיר, ולכן מבצעים ניתוח להסרת הגידול כולו ואיזורים נוספים של רקמת עטין ורקמה לימפתית. ההחלטה על סוג והיקף הניתוח תלויה במספר הבלוטות הנגועות ובמיקומן. את הגידול שהוסר אפשר לשלוח לבדיקה היסטופתולוגית כדי להעריך את מידת האלימות והממאירות שלו ולקבוע פרוגנוזה והמשך טיפול במידת הצורך.
לגבי צילומי רנטגן, בדרך-כלל מבצעים צילומי בית חזה ב-3 זוויות טרם הניתוח כדי לוודא שהגידול לא שלח גרורות. מאחר וכבר בוצע הניתוח, הצילום יוכל לתת לך אינפורמציה לגבי מצבה הכללי והפרוגנוסטי של הכלבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)