הכלב בלע משהו - מה עושים?..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלב בלע משהו - מה עושים?..
    תמר
    25/03/2009

שלום, לפני חודש הכלב שלי עבר ניתוח במעי, אחרי שבלע פקק של בקבוק שעשה לו חור במעיים. ועכשיו - היינו בטיול והוא בלע אריזה של נקניק (בלען סדרתי...) ורציתי לשאול - האם אתם מכירים דרך לדאוג שמה שהוא בלע יגיע לצואה?.. לתת לו שמן, משהו? האם צריך לקחת אותו לוטרינר? אשמח מאד לתשובה, אני קצת מודאגת... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכלב בלע משהו - מה עושים?..

הוספת תגובה

• בליעת גוף זר

ד''ר סמדר טל
    26/03/2009

שלום תמר,
    כשכלבך בולע גוף זר שניתן להקאה, כלומר, לא מדובר חומר חומצי או חפץ חד שהמעבר שלו בושט יכול לגרום לנזק נוסף, ההמלצה היא לגשת למרפאה וטרינרית כדי לגרום להקאה באמצעות זריקה. לא ברור לי מה זו אריזה של נקניק, האם מדובר באריזת פלסטיק, ניילון או רשת, בכל מקרה, במידה ועברו יותר משעות ספורות אין טעם לגרום להקאה מאחר והגוף הזר כנראה עבר את הקיבה. ניתן לבצע צילום רנטגן כדי לנסות ולאתר את האריזה בקיבה או במעי.
    במידה וכלבך מרגיש טוב ולא מקיא, עקבי אחרי היציאות שלו בתקווה לאתר את האריזה בצואה, במידה ומופיעות הקאות תאלצי לגשת למרפאה על מנת לבצע צילומי רנטגן ייתכן תוך שימוש בחומר ניגודי לאיתור החפץ.
    למניעת מקרים עתידיים אני ממליצה להתייעץ עם מאלף/ת כלבים כדי להיפתר מההרגל. במידה והאילוף לא יספק מענה כדאי להשתמש במחסום רשת. כמו כן חשוב ב"בלענים סדרתיים" לטפל באופן שגרתי בטיפול מניעתי כנגד תולעת הפארק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו