זנב קצוץ לבוקסרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זנב קצוץ לבוקסרים
    יוני
    15/04/2009

שלום רב
    לאחרונה רכשתי גור בוקסר פשוט נפלא, עם זנב קצוץ.
    מביקור שלי בפורומים מצויינים בחו"ל של בוקסרים, כולם בעלי זנב קצוץ.
    לאחרונה הבנתי שהדבר אינו חוקי בישראל, מה זה אומר מבחינתי בתור בעל הבוקסר?
    יכולים לקחת אותו ממני או כיצד זה מתבטא בדיוק?
    למה בכלל אוסרים את הקיצוץ זנב בארץ, ובאמריקה יש עשרות מיליוני בוקסרים מאושרים ובריאים שאין כמותם קצוצי זנב?
    תודה
    יוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זנב קצוץ לבוקסרים

הוספת תגובה

• מבחינתך כבעל הכלב כחיית מחמד

ד''ר סמדר טל
    15/04/2009

אין זה אומר דבר- ולא יכולים לקחת אותו ממך כיון שלא אתה קצצת את זנבו אלא רכשת אותו כך.
    החוק נגד קיצןץ אזניים וזנבות נוצר כחוק צער בעלי חיים- פעולת קציצת הזנב והאזניים - על אף שנעשית בגיל צעיר- הינה פעולה מכאיבה ובמקרים רבים נגרמות דלקות מוגלתיות ונוצרים סיבוכים שונים ומשונים. גם כלבים קטועי רגליים - לאחר שתם סבלם וכאבם הינם כלבים מאושרים ובריאים. אפשר לחלוק על הצורך בחוק- אבל זו דיעה אישית בלבד. לטעמי- כך יצר אותם הטבע- ואין לנו להתערב בכך- זוהי פעולה קוסמטית שאין לה שום רווח בריאותי עבור הכלב- כן- זה גם לא מונע דלקות אזניים- שאם זהו הרציונל אז מדוע לא לקצץ אזניים לקוקר ספניאל וגזעים דומים.?
    החוק קיים באירופה ונדמה לי שכבר גם בארה"ב או שהם בשלבי חקיקה.

חג שמח ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לדעתי

יוני
    15/04/2009

גם לדעתי גזירת אוזניים זה אמור להיות מנוגד לחוק - כאן מדובר רק באסטטיקה בלבד, והניתוח מורכב ואף דורש הרדמה, ואומנם זה עיניין של טעם אך גורם לכלב להראות אכזרי בצורה מה.
    בנוגע לקיצוץ הזנב, מעבר לאסטטיקה קראתי כמה וכמה מאמרים שבגזעים מסויימים (כמו הבוקסר לדוגמא) זה גם יכול למנוע פציעות כאלו ואחרות ואף לתרום בצורה כזו או אחרת לכלב. עד כמה זה נכון אין לי מושג, אני לא וטרינר ולא מתיימר להיות, תודה על ההערה בנוגע ללקיחת הכלב.

ברשותך - שאלה אחת אחרונה וחביבה:
    לידע כללי, האם את מסכימה עם המשפט שאומר שכלב שנרכש ללא תעודות הופך בסופו של יום בטווח הארוך לכלב יקר יותר לטיפול?
    קראתי רבות על כל עיניין התעודות, הוכחת הגזעיות, והדורות הקדומות של הכלב, אך עדיין הייתי מעוניין לדעת האם זה נכון שכלב שכביכול הוא ללא תעודות, יבקר יותר אצל וטרינר, עם תוחלת חיים קצרה יותר ובעל סיכוי רב יותר לחיות במחלות?

במקרה שלי, אני רכשתי את הגור בעודי נפגש עם שני ההורים - כאמור, וטרינר אני לא, אבל הכלבים נראו הכי גזעיים/"בוקסריים" שיש, האם עצם העובדה שהייתי רוכש ממגדל במחיר X3, היה מעניק לי כלב איכותי יותר (שוב, מבחינה בריאותית?) - האם זה מדע מדוייק או שכל מקרה לגופו?

אני לא מנסה לשכנע את עצמי בשום דבר כמובן רק רוצה להיות מודע לעובדות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שעומד מאחורי האמרה היא

ד''ר סמדר טל
    17/04/2009

שכלב עם תעודות אמור להבדק ולהמצא בריא יותר מבחינת בעיות מורשות ומולדות. אין הדבר מהווה תעודת ביטוח לגבי בריאותו משום שמלבד מחלות מולדות קיימות גם מחלות שאינן כאלה ותוחלת חייו של הכלב עלולה להתקצר בשל אלה. אם אכן המגדל אחראי ושומר על סטנדרטים נאותים שבריאות הכלב- אזי כן- לפחות מבחינת הצ'אנס לבריאות- הוא גבוה יותר- אבל אין זה אומר שבאופן סטטיסטי כלבים אלה חיים יותר או פחות- לפחות אני לא מכירה מחקרים השואתיים כאלה.
    אגב- כלבים מעורבים- עליהם נטען שבשל תערובת גנטית הם יותר בריאים מכלבים גזעיים. לטעמי אם הכלב נבדק ונמצא בריא- ובמקרה של בוקסר- אינו סובל מבעיות לבביות או בעיות אחרות נראות לעין- אזי סביר שיחיה ככל כלב אחר.

מקווה שלא בילבלתי אותך :-)
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה

יוני
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו