דחוף!חתול בן 19

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף!חתול בן 19
    קרן
    16/04/2009

אני בת 24, מגדלת חתול בן 19 שאצלי כבר מגיל 5, חתול בריא מחוסן מסורס- חצי פרסי חצי סיאמי חתול מדהים באופי וביופי....
    לפני מספר חודשים עברתי דירה (האישונים שלו מורחבים מאוד, הוא מגיב לאור ולא נתקל ברהיטים אבל לדעתי כבר לא רואה כלום), לקחתי אותו לווטרינר שאמר שהגיל עשה את שלו... ולא דאגתי.
    אני כבר חודשיים בדירה החדשה ובה יש עוד חתולה מעוקרת מבוגרת (איתה הוא גדל בילדות), והחתול שלי ירד במשקל באופן דרסתי... אני מאכילה אותו כבר שנתיים באוכל הכי יקר בשוק לחתולים בגיל מבוגר, אני נותת לו ויטמינים ובאמת שיש לו המון אהבה...
    לקחתי אותו שוב לווטרינר שאמר שכנראה זאת בעיה בכליות.
    ביקשתי לעשות לו בדיקות דם ושתן מקיפות כדי לטפל במצב כמה שאפשר ולדעת בדיוק מה הבעיה... והווטרינר המליץ לתת טיפול תרופתי ונוזלים בגלל הכליות. מספר ימים לאחר שהווטרינר אמר שמתחילה לחתול קריסת כליות ויש לו חלבון בשתן אבל הוא עדין נראה בסדר ומתפקד והכל- החתול נכנס למעין התקף אפילפטי(| יש דבר כזה אצל חתולים???) ופרכס במשך חצי שעה כשקצף יוצא לו מהפה... בסוף הוא נרגע והיה טשוש לגמרי... והווטרינר אמר שזה קשור בכליות ולחכות לראות אם זה חד פעמי או לא.
    יום אחרי כן הוא חטף שוב התקף כזה ואחר כך ממש לא תפקד כרגיל... אפילו בדרך לארגז שלו ברח לו- וזה מעולם לא קרה,הוא נראה כמו סמרטוט עכשיו ואני לא יודעת מה לעשות!!!
    אני אוהבת אותו יותר מהכל ולא יכולה לחשוב על להרדים אותו- אני רוצה שהו ילך בטבעיות בלי שאני אקבע אם הוא סובל או לא. אבל אני גם לא רוצה לחכות שיסבול ... אני מבקשת אם אפשר קצת מידע על כשל כליות? אם תוכלי להמליץ לי אם להרדים אותו או להמשיך לטפל בו...
    הוא כמו הילד שלי, אני מוכנה לשלם את כל הכסף שבעולם אם תגידי לי שיש פיתרון... ומה זה ההתקפי פירקוסים שלו??? למה זה קורה ואיך אני יכולה למנוע אותם??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!חתול בן 19

הוספת תגובה

• ראשית אני חושבת שחתולך זקוק לאישפוז

ד''ר סמדר טל
    18/04/2009

ואיבחון מקיף ולא לטיפול ביתי בשלב זה. אם אכן מדובר בבעית כליות הרי שבישראל קיים מומחה לבעיות כליה בשם ד"ר גלעד שגב אשר עובד בבית החולים הוטרינרי בבית דגן.
    לגבי כשל כליות- מאוד חשוב אם הוא אקוטי או כרוני או אקוטי על כרוני ובהתאם הטיפול.כן - כשל כליות יכול לגרום לפרכוסים אולם גם בעיות אחרות יכולות לגרום להם.
    כשל כליות הינו מצב שבו הכליות מתפקדות בהספק מאוד נמוך או כלל לא וכתוצאה מכך בעל החיים מתייבש וצובר רעלנים שלרוב גורמים לו להיות במצב "רדום" או"מעופף" וכן לאבדן תיאבון ובחילה. בעל חיים כזה לרוב שותה הרבה מאוד ומשתין הרבה מאוד וזקוק למתן נוזלים באופן קבוע ול"שטיפת" רעלנים מן הגוף. לעיתים רעלנים אלה עלולים לגרום גם לפרכוסים. חתול שסובל מכשל כליותחריף עדכדי כך זקוק לאישפוז חירום ולטיפול אניטנסיבי.
    ממליצה לך בחום לעשות זאת.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו