מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלי18/04/2009
שלום, יש לי כלב לברדור מעורב בוגר בן 7 עוד מעט.
בזמן האחרון הוא מסרב לאכול את המזון היבש שלו ורוצה רק אוכל של בית.
בדרך כלל אנחנו נותנים לו מעט שאריות (ללא עצמות כמובן) מאוכל ביתי ואת זה הוא אוכל בשמחה רבה אבל את המזון היבש הוא לא רוצה לאכול.
מה אפשר לעשות?
בתודה
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אינו סובל ממחלה כלשהי
ד''ר סמדר טל18/04/2009מומלץ להתעקש- להציע לו את מזונו כפעמיים ביום לחצי שעה ולא להשאיר אותו לפניו כל היום-ולא! להציע מזון ביתי! אלא אם אתם רוצים לתת מזון ביתי ואז יש ללמוד כיצד לעשות זאת בצורה מאוזנת ולא מתן שאריות מזון. ואם זה לא עובד- התייעצו עם מאלף כיצד לפתור את הבעיה.ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
לי23/04/2009קודם כל רציתי להודות לך מאוד על תשובתך המהירה והיעילה.
אכן לאחר שלא נתתי לו מזון ביתי הוא חזר לאכול את המזון היבש, אך מסכים לאכול פעם אחת ביום.
שאלתי היא האם ארוחה אחת ביום אמורה להספיק לו? (הוא כלב מגזע גדול -לברדור)
ואם כן מתי רצוי לתת לו אותה? (בוקר צהריים או ערב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סמדר טל24/04/2009שוב שלום לי,
היצרן מפרסם בדר"כ טבלה מסודרת של כמויות המזון שיש לתת לפי משקלו של הכלב והן בדר"כ מחושבות ליום שלם. תוכלי לראות שהוא אוכל מספיק אם הכמות שאת נותנת מתאימה לטבלה. העיתוי תלוי בך, מתי נוח לך לתת לו. חשוב לדעת שבמידה וקצב האכילה גבוה כדאי בכל זאת לנסות ולחלק את המנה לשתי ארוחות מחשש למצב מסכן חיים המכונה "היפוך קיבה" שיכול להופיע בכלבים מגזעים גדולים אחרי ארוחות גדולות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוך קיבה
לי26/04/2009היי, קראתי קצת על היפוך קיבה באינטרנט וראיתי שאחד הגורמים לכך הוא "פעילות גופנית קשה על בטן מלאה". אני מטיילת עם הכלב שלי שלוש פעמים ביום (בוקר צהריים וערב). טיול הצהריים מתרחש לאחר ארוחתו של הכלב. שאלתי היא האם הטיול נחשב לפעילות גופנית קשהה שבגללה עלול להיווצר חס וחלילה היפוך קיבה?
יש לציין שבצהריים הכלב אוכל כוס וחצי של מזון יבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סמדר טל27/04/2009שלום לי,
לצערינו היפוך קיבה הוא מצב שיכול להיגרם באופן ספונטני וללא כל פעולה מקדימה. בכלבים שכבר סבלו בעבר ממצב זה מומלץ לחלק את כמות המזון למספר ארוחות ולתת את המזון אחרי פעילות גופנית ולא לפניה.
באופן עקרוני טיול לא נחשב לפעולה גופנית קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)