מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורה עם עיניים נדבקותעדי אילדיס21/04/2009
שלום,
נולדו 3 גורים בגינה שלנו, והאמא לקחה איתה 2 מהם וגורה אחת נטשה אצלנו.
אני לא יודעת לומר בת כמה היא, אבל קניתי לה אוכל יבש שמרטיבים לגורים והיא אוכלת אותו מצוין, אני מעריכה שהיא כבת 4 שבועות.
מידי יום אני מנקה לה את העיניים עם צמר גפן ומים חמים.
כבר חל שיפור, אבל זה חזר ובגדול-
היום היא התעוררה עם 2 עיניים דבוקות ולא ראתה כלום והתרוצצה ונילחצה.
ניקיתי לה הכל, היו הפרשות רטובות בצבע צהבהב והפרשות יבשות.
בנוסף, המסגרת של העין בצבע ורוד-אדום.
לאחר מכן, מרחתי לה משחת סינטומיצין.
רציתי לשאול מה עוד אפשר לעשות?
האמא ושני הגורים נימצאים קרוב,ואני מאכילה גם את האמא, ושמתי לב שגם ל-2 הגורים יש עין אחת סגורה.אני רוצה לטפל בהם והם בורחים, ואני מפחדת שהאמא תריח שנגעתי בהם ותפסיק לדאוג להם.
מה המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים
ד''ר סמדר טל21/04/2009שלום עדי,
דלקות עיניים בחתולים נגרמות בעיקר מגורמי מחלה זיהומיים: וירוס ההרפס (של חתולים), חיידק הקלמידיה והמיקופלסמה. הדרך הטובה ביותר לטפל היא ע"י ניקוי ההפרשות, קומפרסים פושרים של צמר גפן טבול בתה קמומיל ומריחת משחת עיניים המיועדת לדלקות עיניים בחתולים ומכילה אנטיביוטיקה מסוג אוקסיטטרציקלין ופולימיקסין הפועלת טוב יותר על המרכיב החיידקי של הדלקת, תוכלי לרכוש אותה במרפאה וטרינרית. במידה ויופיעו סימני מערכת נשימה בנוסף לדלקות העיניים מומלץ להוסיף גם טיפול אנטיביוטי סיסטמי ולהביא את הגורה לבדיקה במידת האפשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו תדירות עלי למרוח את המשחה
עדי אילדיס21/04/2009תודה ד"ר סמדר טל על התגובה המהירה,
חשוב לי רק לדעת איפה אני יכולה למצוא בתי מרקחת/מרפאות בהם ניתן לרכוש את המשחה? באיזו תדירות עלי למרוח?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סמדר טל21/04/2009תוכלי לרכוש משחה מתאימה במרפאה וטרינרית שם ינחו אותך באיזו תדירות יש למרוח אותה. בבתי מרקחת רגילים לא מוכרים תרופות וטרינריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגורים עם דלקת עיניים
צחי05/05/2009גם לי בחצר יש גור כזה , אני התחלתי טיפול במשחת סינטומיצין 5% (משחת עיניים לאנשים) האם גם הטיפול הזה יעיל ?
דרך אגב אני רופא (של בני אדם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת עיניים
ד''ר סמדר טל05/05/2009שלום צחי,
סינטומיצין מבוססת על כלורמפניקול ופחות מתאימה לדלקות עיניים בחתולים. ממולץ להשתמש באנטיביוטיקה מסוג אוקסיטטרציקלין ופולימיקסין הפועלת טוב יותר על המרכיב החיידקי של הדלקת אותה ניתן לרכוש במרפאות וטרינריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)