מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבה עם כאב בבטןאתי21/05/2009
בוקר טוב
יש לי כלבה פינצ'רית מעורבת קטנה בת 12, לפני מספר ימים כאשר הרמנו את הכלבה היא החלה לצרוח מכאבים באיזור הבטן וגם כאשר היא נבחה היו לה כאבים, הנחנו שזה בגלל שהיא נפלה באותו היום מהספה וככל הנראה קיבלה מכה שיחד עם הקטינות שלה ועודף המשקלה שלה גרמו לה לכאבים יודגש שג ם היה לה קשה להוריד את הראש לרצפה לצורך אכילה. בהתייעצות עם בית החולים נאמר לי כי אם הכלבה אוכלת, שותה והולכת אז אין למה ר להביא אותה ולעקוב אחרי מצבה.
למחרת הכלבה התאוששה ובימים הבאים כבר לא היו לה כאבים והיא חזרה לעצמה.
אתמול בלילה (לאחר 4 ימים) ששוב הרמתי אותה היא צעקה מכאבים ושוב היה לה קשה להוריד אתהראש לצורך אכילה אבל היא אכלה, שתתה עשתה צרכים וכו'.
ממה יכול הדבר לנבוע? ברצוני לציין כי המדובר בכלבה קטנה מאוד שלאחרונה בעקבות פרדניזון שהיא החלה לקחת אוכלת בכמות גדולה יותר.
לפני חודש לערך היא ביקרה אצל וטרינר ועשו לה בדיקות דם מקיפות והכל יצא תקין
האם יכול להיות שמדובר בכאבי בטן? או משהו אחר?
לתושבה אודה
מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה כואבת
ד''ר סמדר טל21/05/2009שלום מוטי,
חשוב ראשית להבין אם מדובר בכאב בטני או כאב גבי, בכלבים המצבים האלו יכולים להיות דומים מאוד ולבלבל. כלב עם כאב גבי מחזיק היטב את שרירי הגב והבטן ולכן בזמן מישוש בטני מגיב בתגובת כאב. חוסר היכולת של הכלבה שלך להרכין את ראשה לצורך אכילה מתאים מאוד לכאב צווארי.
אני ממליצה לגשת עם הכלבה למרפאה וטרינרית שם יבצעו בדיקה מקיפה, אם מדובר בכאב צווארי ו/או גבי תבוצע גם בדיקה נוירולוגית. בחשד לפגיעת עמוד שדרה (פריצת דיסק, דלקת, מסה בתעלת השדרה וכו') יומלץ על ביצוע סדרת צילומי רנטגן ואולי אף CT.
עד להגעתך למרפאה אני ממליצה על מנוחה מוחלטת! לא לאפשר לכלבה לקפוץ או להתרוצץ בבית ובמידה והיא צריכה לרדת במדרגות יש להרימה על הידיים בעלייה ובירידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)