חיסון מרובע לחתולה בת 17

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון מרובע לחתולה בת 17
    יוסי
    24/05/2009

החתולה שלי בת 17 וחודשיים, במצב טוב ללא שום בעיות ידועות.
    מקבלת מאז ומתמיד אוכל סופר פרימיום יבש + רטוב, לא יוצאת מהבית בשנים האחרונות.
    בכל שנה היא קיבלה חיסון כלבת + מרובעת + תילוע.
    לאחרונה המרפאה הווטרינרית הקבועה שוב שלחה לי תזכורת לבוא איתה לחיסון מרובע + תילוע.
    שמעתי שמועות שבגיל כזה החיסון מסוכן לחתול, והסיכון גדול יותר מהתועלת (חתולה שנמצאת רק בבית, כאמור) וגם שחיסון כזה מחזיק שנתיים-שלוש ואין צורך כל שנה.
    אין פה שום שיקול כספי, רק טובת החתולה.

מה המלצתכם ? ללכת לחסן אותה או לוותר על זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מרובע לחתולה בת 17

הוספת תגובה

• חיסון חתולה

ד''ר סמדר טל
    24/05/2009

שלום יוסי,
    ראשית אני שמחה שחתולתך הגיעה לגיל הזהב כשהיא בריאה וחיונית, נשמע שהיא מטופלת היטב. לגבי החיסון, גורמי המחלה המצויים בחיסון אינם חייבים לעבור מחתול לחתול והם מצויים באוויר שמסביבנו, כך שהעובדה שהיא אינה יוצאת החוצה אכן חשובה להפחתת גורמי מחלה (כמו FIV, איידס החתולים) אך אינה פותרת אותנו ממתן חיסון.
    מערכת החיסון היא מערכת מורכבת ומיוחדת ויכולה להיות שונה מפרט פרט. ככלל, רוב החתולים זקוקים לחיסון פעם בשנה-שנתיים על מנת לפתח תגובה חיסונית נאותה. אם ברצונך לבדוק את סטטוס החיסון של חתולתך באופן מדויק, ניתן לבצע בדיקת דם בה תיבדק רמת הנוגדנים כנגד גורמי המחלה שבחיסון ותוכל לדעת אם החתולה זקוקה לחיסון או לא.
    אם תבחר לחסן אותה תוכל לבקש את החיסון המשולש שאינו כולל את החיסון לכלמידיה שנחוץ בעיקר לחתולים היוצאים גם החוצה ופחות גורם לתופעות לוואי.
    מקווה שעזרתי ולא בלבלתי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו