שני גורי רחוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני גורי רחוב
    דקל
    25/05/2009

שלום. אספתי 2 גורי רחוב בני חודש (גור וגורה). עקבתי אחר היללות מאתמול. אמם באזור אך בורחת מכל דבר, ולא נראה שמטפלת בהם ממש. ביום הראשון הגורים זחלו, ולגורה היתה דלקת בעין שמאל. היום בצהריים גיליתי אותם רובצים אפאתיים, דלקת לשני הגורים בשתי העיניים ומיובשים. לקחתי אותם מיד לוטרינרית שניקתה את עיניהם (יצאו כמויות גדולות מאוד של מוגלה) ורשמה להם טרמיצין, ונתנה להם עירוי וחומר נגד פרעושים.
    מאז שהם בביתי הם בעיקר ישנים אבל גם פעילים והולכים רק שהם גוררים את רגליהם האחוריות.
    הגור אוכל מזון קשה מרוכך במים, אך רק כאשר אני מגיש לו אותו בסל ההפרשות (הוא מנסה לאכול את החול ואני מפנה את ראשו לאוכל), ומלקק את אחותו לשגר, הגורה איננה אוכלת, שוניהם לא שותים מים או יונקים מפורמולת החלב או מי סוכר.
    אבקשכם להתייחס לגרירת הרגליים ולהרגלי האכילה שלהם.
    הביקורת אצל הוטרינרית בעוד יומיים ואני מקווה שישרדו.
    אם יש טיפים נוספים אשמח לשמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני גורי רחוב

הוספת תגובה

• גורי חתולים

ד''ר סמדר טל
    25/05/2009

שלום דקל,
    גורי חתולים בגיל צעיר חשופים למחלות רבות, במיוחד בתקופה הזו כאשר ההגנה החיסונית שקיבלו מאימם יורדת והם עדיין לא פיתחו הגנה חיסונית עצמאית. יש לבדוק האם גרירת הרגליים קשורה בחולשה, בעייה אורתופדית, או בעיה במערכת העצבים. במידה ומדובר בבעייה עצבית ייתכן והיא קשורה במחלה זיהומית, ואם זה המקרה אז יתכן שזו גם הסיבה למצבם הכללי הקשה.
    אני ממליצה לגשת עם הגורים למרפאה וטרינרית בהקדם ולא להמתין בכדי לאבחן את בעיית הרגליים האחוריות ואת מצבם הכללי. במידה והגורה לא שותה ו/או אוכלת יש להעניק לה טיפול בנוזלים באופן מיידי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו