בעיה עם חתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם חתולה
    יסמין
    31/05/2009

היי,
    יש חתולה ברחוב שלי שכל הזמן מחכה ליד הבית שלי,היא ממש אוהבת את שני הכלבים שלי והם ממש אוהבים אותה, הבעיה היא שאני גרה בדופלקס עם עוד דירה משמאלנו ולמרות שזה לא בניין דירות זה עדיין לא בית פרטי והשכנים שלי ממש כועסים עליי כי החתולה לא מפסיקה ליילל ליד הבית.
    בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהיא רעבה אבל אח"כ התברר שזה לא האוכל אלא היא פשוט רוצה תשומת לב..
    אני לא יודעת עכשיו מה לעשות כי ההורים שלי לא מסכימים לקחת אותה הביתה אבל אני ממש מרחמת עליה ואני לא רוצה שידווחו עליה ברשויות כי בטוח ירדימו אותה..מה עושים במצב כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם חתולה

הוספת תגובה

• חתולה ידידותית

ד''ר סמדר טל
    31/05/2009

שלום תמי,
    אני שמחה לשמוע שהכלבים שלך מצאו חברה חדשה... אינני יודעת באיזו עיר את גרה, אך בעיריות רבות כבר לא מקובל לקחת חתולי רחוב שמטופלים כהלכה ולהמית אותם. חשוב לדעת שחתולת רחוב שמקבלת אוכל (ממך או מהשכנים) הופכת לתלויה בכם ולכן צריכה טיפול ותשומת לב, גם אם היא לא מוכנסת הביתה. צריך לוודא שהחתולה מעוקרת כדי שלא תפתיע אותך ואת שכניכם הצמודים עם המלטה במרפסת. במידה ולא, אפשר לפנות לוטרינר העירוני לביצוע העיקור. לגבי השכנים, כדאי לדבר איתם ולהבטיח קיץ נקי מעכברים. כמובן שהפיתרון הטוב ביותר יהיה אימוץ של החתולה וכניסתה הביתה אך להורייך מערכת שיקולים משלהם והם יחליטו בעניין. אם להורייך יש שאלות בעניין את מוזמנת להזמין אותם לשאול שאלות בפורום
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה ..כמה דברים נוספים..

יסמין
    01/06/2009

הלוואי שהוריי יסכימו לקחת אותה,היא ממש מקסימה ואני ממש מתחילה להבין את ההתנהגויות שלה, לא היה לי מעולם חתול ותמיד חשבתי שחתולים הן חיות שלא יודעות להפגין חיבה ואני ממש הופתעתי לגלות שהיא מקסימה ורוצה כל הזמן תשומת לב..
    מעניין אותי מאוד לדעת, כי הרי היא איננה חתולת בית אבל מצד שני היא נורא עדינה ומתוקה וחשבתי מה יקרה אם ניקח אותה הביתה, האם אפשר לביית אותה בצורה כזו שהיא תהיה מבוייתת לחלוטין או שתמיד יהיה בה את הצד של חתולת הרחוב?ואיך זה באמת קורה שחתולת רחוב נותנת כל כך בטחון באנשים..? הן לא אמורות לפחד מאנשים?
    אגב אני גרה במודיעין ואני באמת אנסה לברר בעירייה פרטים אודות עיקור..
    תודה על התייחסותך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביות חתולים

ד''ר סמדר טל
    02/06/2009

היי תמי,

אני שמחה לשמוע שאת דואגת לחתולה ומסורה לטיפול בה. בעניין הכנסת החתולה הביתה קשה לדעת לפני שמנסים, ישנם חתולים שגדלו בבתים ולעד מנסים לצאת מהם לרחוב וישנם חתולי רחוב ששמחים להישאר בתוך הבית מרגע שמאמצים אותם. כמו כן, איננו יודעים מה עברה של החתולה וייתכן שהיא אף חיה בבית בעברה ותשתלב בו היטב.

בנוגע לשאלתך השנייה, לא כל חתולי הרחוב מפחדים מאנשים, נהפוך הוא, באזורים מסוימים הם ניגשים אליהם ומחפשים את קרבתם. הפחד או הידידותיות תלויים בין השאר בחוויות שהיו לחתול עם אנשים בעבר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו קרה עם החתולה -צריכה עצה

יסמין
    05/06/2009

היי ותודה רבה על התשובות!!
    אז לקחתי ברצינות את עניין האימוץ אבל אתמול קרה מקרה שממש מנע ממני לעשות זאת ואם להיות כנים ממש גרם לי לאבד מהאהדה שהיתה לי כלפיה..
    הלכתי עם שני הכלבים שלי ואיתה ופתאום משום מקום היא תקפה את הכלבה שלי,הכלבה שלי פינצ'רית ננסית ומאוד מבוגרת כבר,כמעט בת 14 ופשוט התנפלה עליה ולא הרפתה.
    זה מאוד הפחיד אותי ואינני יודעת מה גרם להתנהגות הזאת, זה היה ממש מזעזע..אמנם לא קרה כלום לכלבה שלי חוץ מהעובדה שהיא ממש נבהלה אבל מאז אני לא מסוגלת לתת לה אוכל או בכלל להתייחס אליה..אני לא יודעת מה לעשות עכשיו..כי להכניס אותה הביתה אני לא אכניס אבל האם אני צריכה לשנות את היחס כלפיה? מה היה יכול להיות הגורם לתקיפה המוזרה הזאת?מקנאה אולי?
    היא מאוד אוהבת להסתובב איתנו ובאזור של הבית שלי וסה"כ כן אכפת לי ממנה... מה אני צריכה לעשות?
    סליחה על האורך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולים וכלבים

דקל
    05/06/2009

שלום תמי,

אינני בר-סמכא כוטרינר אך הייתי רוצה לשתף אותך בדעתי.

ראשית כל, החתולה איננה חתולה רעה או שיש לה כוונות רעות ותכנונים לפגוע בך או בכלבים. חתולים הם... חתולים ויש להם צרכים משלהם, תודעה משל עצמם והם אינם ככל החיות ובטח לא כבני אדם. גם כל חתול שונה מחברו. צריך לנסות ולהבין אותם, ולא לשנות היחס אליהם.

יכולים להיות הרבה סיבות לתקיפה הזאת ואני רוצה לתת דוגמה:
    את וודאי יודעת שכלב שמח מקשקש בזנבו. זו הדרך שלו להביע, בשפת גוף את מצב רוחו. חתול שמח לעומתו ילך עם זנב מורם אל-על. חתול לחוץ מאוד יקשקש בזנבו - בדיוק כמו הכלב השמח. אולי החתולה ראתה את הכלב מקשקש בזנבו, והבינה שהוא עומד לתקוף אותה והרגישה מאויימת ולכן תקפה.
    יכול להיות גם שמשהו אחר הבהיל אותה והיא הגיבה בתקיפת הכלב.
    אפשרות נוספת היא שהחתולה הרגישה שהכלב פולש לה לתחום והיא הגנה על הטריטוריה שלה.

ישנם הרבה אתרי חתולים שמסבירים איך להציג כלבים לחתולים ואיך לאמץ חתול לבית בו כבר יש כלב. פשוט חפשי בגוגל, יש הרבה מידע.

לדעתי, את קודם כל צריכה לחשוב על טובתך, לפני הכלבים והחתולים. האם את מוכנה להכניס עוד נפש חיה למעגל הזה, ולהעמיס, בסופו של דבר, עליך ועל הכלבים, ללמד אותם לקבל את החתולה, ללמד את החתולה לקבל את הכלבים, ולתת לכל אחד מהם את תשומת הלב המגיעה לו. יש תגמול, אבל הדרך לא קלה ומן הסתם עוד יהיו תקיפות בעתיד.

שנית, חשבי על טובת הכלבים. הם כבר חיים בביתם, בטריטוריה שלהם, מרגישים מוגנים ולפתע בא ייצור חדש שמחלק איתם את תשומת לבך והשטח שלהם. האם הם מוכנים לזה ויהיה להם נוח עם זה?

שלישית, חשבי על טובת החתולה. היא כבר מכירה את החיים בחוץ והסתגלה אליהם. האם לה יהיה נוח בתנאים החדשים?

זהו, אין תשובה נכונה, יש את התשובה שלך. אני מקווה שתקחי בחשבון את כל ההשלכות של האימוץ לפני השאיפה שהחתולה תתרפק על ברכייך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל המון תודה!!

יסמין
    06/06/2009

דבר שני,אני הבנתי שעדיף להשאיר את החתולה בחוץ אבל מאז המקרה אני ממש פוחדת שהיא תתקוף שוב את הכלבה שלי והבעיה היא שהחתולה הולכת אחרינו לכל מקום ואני לא מסוגלת ללכת איתה כשהכלבה הקטנה על ידה..אני תמיד פוחדת שכל רגע היא הולכת להתנפל עליה שוב..החתולה הרבה יותר גדולה מהכלבה שלי..זה ממש מבאס כי אני כן רוצה להמשיך לתת אוכל לחתולה אבל אני לא רוצה שהיא תסתובב איפה שהכלבה שלי נמצאת..כל הזמן אני מגרשת אותה כדיי שלא תלך אחרינו אבל זה לא עוזר היא לא מפחדת ממני וממשיכה ללכת אחרינו..אני כבר לא יודעת מה לעשות,כמה שזה כואב וקשה לי כי באמת שאהבתי אותה אבל אני לא רואה ברירה אחרת חוץ מלהתקשר לעירייה שייקחו אותה..שמתי לב שהיא גם תוקפנית בלי קשר..הרבה פעמים היא היתה נתלית לי על הרגל ונושכת אותה אבל זה לא ממש הפריע לי עד שהיא התנפלה על הכלבה שלי..ואני ממש לא מוכנה שמקרה כזה יקרה שוב..אין מצב שאני לוקחת שוב את הסיכון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה תוקפת

דקל
    07/06/2009

היי תמי,

שוב אני מציג את דעתי האישית, ואציין במקביל שאני מאוד אוהב בעלי חיים ומגדל שני גורי חתולים בעצמי.

לדעתי, אם החתולה תוקפת, מטרידה, וחוזרת על ההתקפות, יש כאן סכנה לבריאות הציבור, ואינני סבור שאדם צריך לחשוש בביתו ובסביבת מגוריו לשלומו ולשלום בני ביתו כולל חיות המחמד שלו.

אני חושב שנסיונות לגרש את החתולה הם בעצמם מכבידים, והיא עלולה לפרש אותם כאיום ולתקוף שוב. אפשר לנסות להתעלם מהחתולה כליל, לא להתייחס אליה ובטח לא להאכיל אותה ולקוות שההתנהגויות הלא רצויות שלה ייעלמו, אם היא תלמד שהיא לא משיגה בעזרתן כלום. אך זה דורש סבלנות והתמדה.

אני תומך בגישה, שכצעד אחרון אכן יש לפנות לגורם כלשהו שייקח את החתולה. אם אינני טועה אגודת "גירגורים" איננה ממיתה בעלי חיים ואפשר לנסות איתם. אם אין ברירה, ועם כל הצער, אולי אכן יש לפנות לשירותים הוטרינריים העירוניים ולבקש לאוספה, למרות ההשלכות.

את יכולה גם להתייעץ בפורום באתר "הבית של החתול" המתמקד בבעיות התנהגות של חתולים.

בכל אופן, חשוב לזכור, שאנו, בני האדם, כבני אדם, באים קודם, וכבודדים איננו יכולים לדאוג לכל בעלי החיים ולטפל בכל המצבים המתעוררים, בטח בכאלה שאינם בתחום אחריותינו, וגם אם תאלצי להתקשר לעירייה זה לא לוקח ממך את אהבתך לחיות, טוב ליבך והחמלה שאת מגלה. עצם ההתעניינות שלך בנושא וההתייעצויות בפורום מגלים כמה חשוב לך לעשות את הדבר הנכון.

המשיכי כך, ושיהיה בהצלחה,
    דקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדקל היקר!!!!!

יסמין
    07/06/2009

שוב אני רוצה לומר לך תודה ענקית על התייחסותך למקרה שלי ובכלל קראתי כל משפט שלך והשתדלתי להפנים את הכל. אני מודה שאני קצת בורה בתחום החתולים מאחר ומעולם לא היה לי חתול..
    בכל מקרה,אני כל הזמן חושבת על איך לעזור לה וכמה שזה נשמע מפגר כי זו לא החתולה שלי ואני לא אמורה להיקשר אליה אבל אני לא חושבת שאני אעמוד בזה אם ימיתו אותה, בייחוד כשאני יודעת שאני האשמה ושאני הבאתי את המצב הזה..כי הרי התחלתי להאכיל אותה ולא חשבתי על ההשלכות שיהיו לזה..
    בכל מקרה הגעתי למצב שאני ממש פוחדת לצאת מהבית,היא נהייתה פשוט חסרת פחד, כל היום היא רובצת בפתח הבית כאילו מחכה רק שמישהו ייצא החוצה כדיי שייתן לה תשומת לב או אוכל,היא פשוט מעיקה,נדבקת אליי ולא מרפה,..הציפורניים שלה מפחידות אותי ואני יודעת שיש וטרינרים שממליצים להוריד לגמרי את הציפורניים כך שלא יוכלו לתקוף ולכן זה מוביל אותי לשאלה המכרעת:
    ברור לי שהורדת הציפורניים תעמוד על הפרק (אם בכלל) אך ורק במידה וניקח אותה לביתנו, אז השאלה היא האם בלי הציפורניים היא תהיה חסרת יכולת לפגוע בסביבה או שעדיין היא יכולה להוות סכנה(למשל לכלבה הקטנה שלי)?
    בכל מקרה אני אנסה לברר עם אגודות שעוזרות לחתולים ואני מאוד מקווה שזה לא יגיע למצב שהסוף יהיה עצוב, כי סה"כ היא כן מתוקה, פשוט לא הכי צפוייה אבל אני לא מוכנה עדיין לוותר
    :) ת-ו-ד-ה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת ציפורניים לחתולים

דקל
    07/06/2009

תמי היקרה,

יישר כח על דאגתך. אני בטוח שכל בעל חיים השוהה במחיצתך מוקיר לך תודה, והנה, בסופו של דבר, גם החתולה רוצה את חברתך. את מחממת את ליבי ברגישות ובאכפתיות שלך.

קודם כל את לא בורה. את לומדת, ויש הבדל גדול בין השניים. הלמידה דורשת רצון, יכולת ויישום, הבור - נשאר בבורותו. גם אני מגדל מתחיל אבל קראתי והתייעצתי המון - ממש כמוך.

שנית, את לא אשמה בזה שהאכלת אותה, את דאגת לה, טיפלת בה וטיפחת אותה. אולי התוצאות בסופו של דבר לא רצויות, ובכלל, את והחתולה באמצע תהליך ולא בסופו ותמיד אפשר לשנות. קצת פילוסופיה: מוסר - דהיינו - ההבחנה בין טוב ורע - הוא תחום השייך אך ורק לבני האדם. אני ממש לא חושב שהחתולה יכולה להבחין בין טוב ורע, ואינני סבור שיש אדם שהיה מאשים אותך. לכן אל תלקי את עצמך. את טובה, חותרת לטוב ועושה טוב.

ולעצם העניין: עקירת ציפורניים לחתולים היא בניגוד לחוק הישראלי, כמו במדינות אחרות, למרות שניתן , למצער, למצוא וטרינר שיסכים לבצע הניתוח. הסרת ציפורני חתול כרוכה בהסרת העצם האחרונה של האצבע, ולכן מדובר "בהטלת מום" בבעל החיים. ההשלכות הן חמורות: ראשית כל, החתול מאבד לחלוטין את יכולת ההגנה העיקרית שלו, מה שיהפוך אותו לחסר ביטחון. הוא יהיה חסר שקט, תוקפן וישתמש יותר בשיניו. שנית - הליכתו תפגע ותהיה פחות יציבה. שלישית - ההחלמה ארוכה וקשה, אורכת חודשים ומלווה כאבים בהליכה, ורביעית - עצם העקירה שוללת מהחתול חלק מהצרכים שלו - כמו גירוד והשחזת הציפורניים, סימון טריטוריה אגב כך, ואף פוגעת ביכולות הטיפוס שלו. מכל אלו עולה שאסור, בשום פנים ואופן, לעקור את ציפורני החתול.

את הציפורניים ניתן לגזור, באמצעות מספריים מיוחדות שקונים בחנות לחיות מחמד. חשוב מאוד לדעת כמה לגזור ולא לפגוע ברקמה החיה, דבר שיוביל לכאבים, שטף דם, ואפשרות לזיהום. אני ממליץ שוטרינר ינחה אותך איך לבצע זאת. הציפורניים, כמובן, יגדלו מחדש.

לסיכום, אם את מאמצת את החתולה, יש לקבלה כמו שהיא ולא להטיל בה מום, והרי לך עוד שיקול אם לאמץ את החתולה.

אני חוזר ומדגיש שדברי, עד כמה שיישמעו הגיוניים, אינם מחליפים או גוברים על ידיעתו המקצועית של וטרינר מוסמך, ואני ממתין, כמוך, לתשובת הוטרינרית מנהלת הפורום.

כל טוב,
    דקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף לקרוא את דבריך!!

יסמין
    07/06/2009

אני חושבת שאני מתחילה להבין יותר על חתולים,נכנסתי גם לכל מיני אתרים אבל לא ממש מצאתי אתרים שדיברו על הסרת ציפורניים אבל לאחר שהסברת לי את ההשלכות שיש לזה, אני מבינה שזה בהחלט דבר שלא ראוי לעשותו, מה גם שאף אחד לא ערב לכך שהחתולה תישאר לנצח בביתי, יכול להיות שיום אחד היא תחליט לצאת לחופשי ואז אני לא רוצה לחשוב על העובדה שהיא תיאלץ לשרוד בחוץ ללא אמצעי ההגנה היחידי שיש לה.בינתיים מצאתי מין שיטה שמקלה במקצת על העניין: בכל פעם שאני יוצאת עם הכלבים שלי אני משאירה לה מנה יפה של אוכל (בד"כ טונה) וכך היא לא הולכת אחרינו..אני יודעת שזה זמני אבל אין כל כך הרבה מה לעשות כי בינתיים אין תשובה מ"גרגורים",יש שם תקלה בטלפון ואי אפשר ליצור איתם קשר אלא רק במייל, אז כתבתי להם ואני מקווה שישיבו לי,בכל זאת רוצה להמשיך לדאוג לה עד שאני אדע מה עושים איתה..
    זה קצת מוזר שההתנהגות שלה השתנתה במהירות כזו ולכן עלתה בי התהייה אולי היא בהריון או אולי היא מיוחמת ובגלל זה היא קצת עצבנית.
    בכל מקרה רציתי לשאול אותך אם אתה יודע כמובן, עד לאן יכולה להגיע תקיפה של חתול?למשל אם היא תתקוף אותי אי פעם אתה יודע איך בד"כ התקיפה אצל חתולים מתבצעת?
    כי לפעמים אני הולכת ברחוב ורואה אותה וזה נראה כאילו עוד רגע היא הולכת לקפוץ עליי,זה קצת מלחיץ העניין הזה..אני אשמח לדעת שלא התרחשו מקרים שחתולים פצעו קשה אנשים אבל אני לא הכי אופטימית :)
    בכל מקרה המון המון המון תודה אתה מ-ק-ס-י-ם !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפות חתול

ד''ר סמדר טל
    07/06/2009

תמי שלום,

כשם שלך קשה לקבל את השינויים המהירים בהתנהגות החתולה, כך גם לה, קשה לקבל את השינויים ביחס שלך אליה. תקיפות מהסוג שאת מתארת יכולות לנבוע מגורמים שונים- חתולות מיוחמות יכולות להיות תוקפניות יותר וכך גם גורים שגדלו בקרב אנשים מגיל צעיר מפגינים לעתים התנהגות משחק שהיא תוקפנית, פשוט כי הם לא למדו איך לשחק.

יש מגוון דרכים לגשת להפרעות תוקפנות אצל חתולים אולם ראשית כל עליך להחליט האם את מעוניינת לטפל בחתולה או לא. אינך יכולה לצפות מהחתולה שאת מאכילה לא לחפוץ בקרבתך. כל עוד את מתייחסת אליה ומאכילה אותה היא תישאר סמוכה למגוריך. אם את מעוניינת לטפל בה עשי זאת כראוי. התייעצי עם אחת העמותות בסביבתך או עם וטרינר והביאי את החתולה לבדיקה לראות אם היא מעוקרת ובריאה, ותדאגי לצרכייה.

כפי שכבר כתבו כאן לפניי, יש המון פורומים, ספרים ואתרים המלמדים על התנהגות חתולים ועל דרכי הכנסתם לבית. יש להתייחס לכל מקרה לגופו.

אני מאחלת לך הצלחה ומקווה שתוכלי למצוא עמה את האיזון המתאים לשתיכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות

יסמין
    07/06/2009

קודם כל תודה על תגובתך ודבר שני המטרה העיקרית שלי היא לעזור לחתולה, פשוט חוסר הידע שיש לי בכל הקשור לחתולים ולהתנהוגתם גורם לי לחשוש מכיוון שאין לי מושג כיצד היא תגיב לאחר המקרה בו היא התנפלה על הכלבה שלי..
    אני מאוד מאוד רוצה לעזור לה וכמו שאת אומרת לקחת אותה לוטרינר אבל אין לי מושג איך לגשת אליה במטרה לקחת אותה, אני לא יודעת איך היא תגיב אם אני אנסה להרים אותה או לגעת בה יותר מליטופים וכדומה..
    יש וטרינר שגר רחוב לידי אבל אין לי מושג איך לקחת אותה אליו..היא בטוח תהיה מאוד תוקפנית כלפיו..היא גם לא מתקרבת לכל אחד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן או לא?!

דקל
    07/06/2009

תמי היקרה,

הנה אני קורא את תשובתה של ד"ר טל, ואני הקטן כל כך מסכים איתה. את צריכה לקחת החלטה, או שהולכים על זה, או שלא. גם אנו, כבני אדם, מצפים לעקביות בהתייחסות אלינו, וחוסר עקביות מביא לחוסר בטחון. ואולי צריך לומר זאת ישירות: כן, אם תמשיכי להיות במגע עם החתולה אז מתי שהוא היא תשרוט שוב. כן, אם תאמצי את החתולה ותכניסי אותה לביתך מתי שהוא יהיה עימות בינה לבין הכלבים. למה? כי זה טבע הדברים, כי לא תמיד הכל חלק, כי כולם, כולל בעלי החיים צריכים ללמוד, כי לכל אחד יש את הצרכים שלו, כי לא תמיד יש הסכמה, כי צריך להתחלק במשאבים, כי יש אי הבנות - כל זה וודאי מוכר לך.

אינני יודע בת כמה את, אך ציינת שאת מתגוררת בבית הורייך. ההחלטה הסופית צריכה להיות בשיתוף איתם, ואם את צעירה, תצטרכי להעזר בהורים שגם צריכים להיות שלמים עם ההחלטה.

לגבי נשיאת החתולה - עלייך ראשית ללכוד אותה ולהכניסה למתקן מיוחד לנשיאת חתולים. ניתן לרוכשו בכל חנות לחנות מחמד והוא עולה בסביבות 150 ש"ח. איך ללכוד את החתולה, אולי ד"ר טל תוכל לייעץ לנו, אך לדעתי, בכל מקרה, לא תוכלי להכריח את החתולה לעשות שום דבר שהיא לא תרצה, גם בעניין הלכידה, וגם לאחר מכן, אם תחליטי לאמץ אותה. למה? כי ככה זה עם חתולים, ואת חייבת לקבל את זה, אחרת תחזרי לאותה נקודה, רק שהחתולה תהיה מאוד מבולבלת ותפגע.

אז בואי נסכם:
    1. רק עצתו של וטרינר מוסמך קובעת.
    2. את צריכה להחליט - או שאת הולכת על זה או שלא.
    3. ההורים והמשפחה חייבים להיות חלק מהתהליך ולהסכים ולדעת במה זה כרוך.
    4. לכולנו, וגם לך, יש עוד הרבה מה ללמוד בנושא. חקרי, למדי וקראי עד שתהיי בטוחה שיש לך את כל הידע הנחוץ. רגש ורצון חשובים לא פחות, אך ידע לא יסולא בפז, במקרה זה.

זהו, הגענו לשורה התחתונה, או שכן או שלא. מצופה מאדם בוגר לקחת החלטה, לשאת באחריות עליה ולהתמיד. אני חושב שכאן, לא ד"ר טל ולא אחר יוכלו להחליט בשבילך ובשביל משפחתך.

מה שלא יהיה, הרשמת אותי מאוד. אולי תחליטי לא להיות מגדלת חתולים בתקופה הקרובה, אך כשתחליטי, אני בטוח שתהיי מגדלת מצויינת.

רק טוב, דקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולי מלאת הערכה על..

יסמין
    07/06/2009

התייחסותך!! אין לך מושג כמה עזרת לי,אני לא יודעת להסביר את זה אבל כל פעם שאני רואה ממך תגובה אני נרגעת ויודעת שמה שכתוב בהודעה שלך זה באמת נובע מאכפתיות ורצון לעזור אז שוב בפעם המי יודע כמה, חחח.. תודה!!!
    הרבה אנשים לא מבינים את מה שעשיתי,כולל החברים שלי,כולם מסביבי לא מקלים על ההרגשה שלי ונותנים לי הרגשה שעשיתי טעות ועכשיו אני משלמת עליה וזה ממש מעצבן כי כל מה שרציתי היה לעזור לה ועכשיו אני צריכה להתמודד עם חתולה שמעצבנת את כל הסביבה שלי..
    בכל מקרה החלטתי שמחר אני אתקשר לעירייה שיבואו לקחת אותה במטרה לעקר אותה ושיחזירו אותה בחזרה וננסה לנתק איתה מגע,בעיקר עם הכלבים, זה נורא כי אני יודעת שהיא מרגישה איתנו בטוחה ויהיה לי קשה עם זה כי בכל זאת נקשרתי אליה במידה מסויימת אבל ככה זה בחיים,באמת אי אפשר להציל את כל העולם..
    מה שכן, החלטתי שאני עדיין אתן לה אוכל,פשוט לא אתקרב אליה..אני מקווה שדברים ישתפרו, אולי אחרי שהיא תהיה מעוקרת היא תהיה בעלת מזג יותר נוח, אני יודעת שכך זה עובד אצל כלבים,אין לי מושג אם כך הדבר נוגע גם לחתולים.
    בכל מקרה רשמתי את המייל, אני אעדכן אותך, אם תרצה כמובן, בהמשך ובאמת תודה על הכל!!!!!!!
    נשתמע!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיה מסכנה

מורן
    14/07/2009

היי!
    את יודעת, זו אחת הבעיות, שלאנשים יש דעות קדומות על חתולים ותמיד משווים ביניהם לבין כלבים.
    יש כ"כ הרבה חתולים שזרוקים ברחוב וזה כ"כ כואב לראות אותם כך... רעבים, פצועים, חולים, מחפשים כל היום אוכל בפחים... ולרוב האנשים זה בכלל לא מזיז.... באמת עצוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו