הגור שלי נחנק מהאוכל, מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגור שלי נחנק מהאוכל, מה עושים?
    טובול
    31/05/2009

שלום, יש לי כלב בוקסר בן חודש וחצי קטן חמוד מקבל הרבה חום ואהבה...
    הוא כבר איזה שבוע וחצי אצלי...התרגל לבית והכל...
    קניתי לו אוכל לגורים PLO PALN, הוא אוהב אותו ובהתחלה ב-3-4 ימים הראשונים הוא גם אכל אותו רגיל.
    לפני איזה שבוע פלוס מינוס הכלב אכל את האוכל פתאום הוא התחיל להחנק, לא נשם...לא ידעתי מה לעשות ממש נלחצתי...הכנסתי לו את האצבע לגרון בשביל להוציא לו את האוכל שגורם לו לחנק בסוף זה יצא איכשהו...
    חשבתי שזה חד פעמי אבל זה לא, זה קרה לו גם היום אין לי מושג למה...גם הצלחנו להציל אותו מזה ברגע האחרון...

אני רואה אותו כשהוא אוכל הוא לא ממש נוגס באוכל אלא בולע אותו..
    שאלתי את הוטרינרית היא אמרה לחלק לו את הכמות היומית של האוכל ליותר פעמים (בקום 3-4 לאיזה 7 ככה)...

שאלתי גם בפורומים אחרים ואמרו לי שיש מצב שיש לו שסע בחך.
    זה דיי מוזר לי כי אני חושב שאמורים לראות את זה לא? וגם הוא היה אצל הוטרינרית והכל (כשהוא עשה חיסון) והיא הסתכלה עליו (בלי קשר למקרה) ולא אמרה שום דבר על זה...וגם כשהתקשרתי אליה כשהוא נחנק בפעם השניה היא בכלל לא העלתה את זה...

1- האם רואים פיזית שסע בחך?
    2- מה אני אמור לעשות במצב שהוא נחמק לי? לדחוף לו אצבעות לגרון?מה בידיוק לעשות?
    3- אני כרגע שם לו מים באוכל, ונמות קטנות יותר שמחולקות למשך היום. הוא שותה את המים ואז אני מאמין שהגרון שלו חלק יותר והוא בולע את האוכל כמו שצריך-האם זה מעשה נכון לשים לו אוכל עם מים (כרגע הוא מסתדר ואין לו בעיה עם זה) ואם כן מתי צריך להפסיק עם זה...
    4-יכול להיות שזה משהו אחר?

אני יודע שקצת חפרתי אבל זה חשוב לי תודה :)

אגב אני מצרף תמונה (תראו איזה חמוד חח)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני יכולה להגיד לך מהנסיון שלי..

יסמין
    01/06/2009

אבל זה לא במקום התשובה של המומחים..
    אני אימצתי גור כלבים שננטש כשהיה בן יום ועברתי איתו את כל הדרך מהגמילה של התחליף חלב ועד ההחלפה לאוכל היבש..
    אני זוכרת שעד גיל חודשיים בערך נתתי לו לאכול רק תחליף חלב ואוכל רטוב מקופסת שימורים, רק מגיל חודשיים שראיתי שהוא ממש מסוגל לפרק כופתה בעצמו התחלתי להוסיף כמויות..יכול להיות שהוא קטן מידי והאוכל גדול מידי..ברור שכדאי שתבדוק את עניין השסע בחיך אבל עד שלא תדע בוודאות שיש או אין שסע בחך כדאי שתתן לו אוכל רטוב מקופסת שימורים כדיי שזה לא יקרה שוב..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואגב הוא אחד המתוקים!!!!!!

יסמין
    01/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בעת אכילה

ד''ר סמדר טל
    02/06/2009

שלום טובול,

ראשית, הגור שלך באמת יפהפה והדאגה שלך ראויה להערכה.

מהתיאורים שלך קשה לדעת מה בדיוק מקור הבעיה ויותר מכך, קשה להבין את מהותה- האם הוא מקיא, פולט, משתעל, נחנק, נשנק, האם הוא בסה"כ אוכל מהר מדי, או האם הוא סובל מבעיה אנטומית מולדת. ללא אבחון מעמיק ובירור אצל הווטרינרית המטפלת שלך, קשה יהיה להגיע למענה.

אשתדל לענות על כל שאלותיך, אבל בסופו של דבר, אם הבעיה ממשיכה מוטב שתעמיק את האבחון אצל הווטרינרית שלך.
    1. חך שסוע ושפה שסועה יכולים להופיע בדרגות חומרה שונות. כאשר הם גדולים מאוד קל לראותם וכאשר הם קטנים מאוד קשה לראותם, לפעמים צריך לטשטש את הנבדק כדי לבחון כראוי את החך. אלא אם כן יש סימנים קליניים המעידים על נוכחותו בהחלט ניתן להחמיץ אותו בבדיקה, אך אין בכך לומר שזו הבעיה שממנה סובל כלבך. היא בכל זאת נדירה למדי ומלווה לרוב בבעיות נוספות שמתחילות כבר בתקופת הינקות- למשל בעיות נשימה, ויש אפשרויות נוספות וסבירות יותר להתנהגות מהסוג שאתה מתאר.
    2. קשה לומר, אם תקוע לו מזון בגרון אתה יכול לנסות להוציאו ידנית, מצד שני, מאחר שאנחנו עדיין לא יודעים מה הבעיה, קשה לומר מה יעזור.
    3. במקרים רבים המעבר ממזון נוזלי (חלב אם) למזון מוצק יכול להיות קשה לגורים. התפחת המזון (השרייתו במים כשעה לפני הגשתו) והגשת מנות רבות וקטנות יכולות לעזור מאוד במעבר הזה. במקרים אלו, אנחנו נתפיח את המזון ובאופן הדרגתי נרטיב אותו פחות, נוסיף לו גרגרים יבשים ונגדיל את הארוחות. המעבר בין השלבים נעשה בהדרגה תוך הקפדה שהכלב מתמודד היטב עם המנה שלו.
    4. על השאלה הזו כבר עניתי, כן, יכול להיות מאוד שלא מדובר בחך שסוע.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמתי לב למשהו אצלו...

טובול
    02/06/2009

תודה על התשובה קודם כל, זה קרה לו כבר פעם השלישית כשלא הייתי בבית אבל אח שלי אמר לי שהפעם זה היה קל יותר שתוך שניה הוא הוציא לו את האוכל ויש מצב שעם השתעלות הוא היה מוציא את זה גם לבד...

שמתי לב למשהו אצלו-יש לו לשון ממש גבוהה...ז"א שאם הוא פותח את הפה או מפהק אני רואה שהחלק האחורי של הלשון שלו עבה בצורה ענקית יכול להיות שזה מה שגורם לבעיה? שזה יוצר מן צוואר בקבוק כזה שהאוכל נתקע בגלל זה ועצם זה שהוא ממשיך לאכול בהתלהבות גורם לחנק?

למרות זאת אין לי מושג זו פעם ראשונה שיש לי כלב ...בכל מקרה אני אשאל את הוטרינרית עוד שבועיים יש לו חיסון משושה שני אז אני אשאל אותה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון עבה

ד''ר סמדר טל
    03/06/2009

היי טובול,

לשונם של כלבים עבה באופן טבעי בחלקה האחורי. הרופאה המטפלת שלך תוכל לומר לך אם יש בכך משהו חריג ותוכל להדריך אותך כיצד לנהוג במקרה זה.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו