פריקת פיקת הברך - בבקשה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת פיקת הברך - בבקשה עזרה
    מורן
    09/06/2009

שלום,
    אני זקוקה לעזרה דחופה.
    יש לי כלבת פינצר מעורב בת 3. היא שוקלת 8.5 ק"ג וכרגע מורידה יפה במשקל.
    לפני כ-7 חודשים היא התחילה לצלוע ברגל הימנית האחורית כשהיא קמה מרביצה. הצליעה נמשכת מספר דקות עד שהיא מורידה את הרגל וממשיכה כרגיל. הוטרינר איבחן פריקת פיקה ברגל שמאל וברגל ימין (אחוריות) למרות שברגל שמאל הבעיה יותר חמורה (דרגה 2) רק את רגל ימין היא מרימה כשהיא קמה מרביצה. היא צולעת מספר פעמים ביום (למספר דקות בכל פעם), היא הולכת מהר ורגיל אבל כשהיא רצה היא "סוחבת" את הרגל ולא ממש מכופפת אותה, סוג של ריצת ארנב.

השאלה שלי היא האם לנתח אותה או להשאיר את המצב כמו שהוא? היא אף פעם לא הראתה סימנים של כאב, גם כשמלען היה תקוע לה בתוך האוזן. אני לא יכולה לדעת האם כואב לה, האם אני "מתעללת" בה כשאני לוקחת אותה לטיולים עם רצועה/לפארקים? האם הכאב הוא כרוני? האם היא סובלת כל היום ואני לא יודעת מכך? אני לא יודעת מה לעשות, אני לא רוצה שהיא תסבול.
    אנא עזרו לי, אני לא יודעת מה לעשות.

הוטרינר שלי אומר שכדאי לנתח רק במקרה שהיא תפסיק להיות פעילה. יש לה אופי של פינצ'רית והיא פעילה רוב הזמן.
    האם היא סובלת מכאבים במשך היום? נאמר לי שהניתוח לא סימפטי ודרוש שיקום.
    לקחתי אותה גם לבית דגן, שם עשו לה צילומים בהרדמה והם ראו שאין פגיעה במפרק.
    האם עדיין כדאי לנתח? במה כרוך הניתוח?
    תודה רבה!
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריקה של פיקת הברך

ד''ר סמדר טל
    09/06/2009

מורן שלום,

כפי שכבר גילית מהרופאים שפגשת, אין תשובה חד משמעית במקרה זה בנוגע להמלצה לנתח או לא.
    מקובל שבכלבים שאינם מראים סימנים קליניים לפריקה (למשל כלבים שבהם הגילוי הוא אקראי) ובכלבים עם פריקה מדרגה ראשונה לא מנתחים. בכלבים עם פריקות מגבילות ופריקות מדרגות שלוש וארבע לרוב ממליצים לנתח.

לגבי פריקות מדרגה שנייה יש רופאים הממליצים לנתח ויש רופאים הממליצים לחכות ולנתח כאשר דרגת הפריקה מחמירה.

בנוגע לצילומי הרנטגן, נזקים קלים למפרק לא נראים על פי רוב בצילום, אלא רק בארתרוסקופיה ובזמן ניתוח. עם זאת, ידוע שפריקות רבות לסירוגין מזיקות למפרק לאורך זמן ומגבירות את הסכנה לדלקת פרקים. לפיכך, גם אם כרגע המפרק בריא, סביר להניח שהוא יישחק לאורך זמן נוכח הפריקות המרובות.

על פי רוב, כלבים צעירים מגיבים היטב לניתוח (יש מגוון אפשרויות כירורגיות, כפי שוודאי סיפרו לך בבית דגן). מאחר שהבעיה דו-צדדית מתחילים לרוב בניתוח הצד הבעייתי יותר.

בלי קשר להחלטה אם לנתח או לא, הפחתה במשקל תוריד מהעומסים שאליהם חשופה כלבתך ותקל עליה. משקל תקין הוא דבר הכרחי במידה שתחליטי לקחת אותה לניתוח.

אני מקווה שהמידע הזה יעזור לך בשיקוליך. רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת הברך

מורן
    09/06/2009

תודה רבה על התשובה המהירה!
    השאלה שהכי מציקה לי בכל הנושא הזה הוא הכאבים. הכלבה שלי לא נוטה להראות סימני כאב.
    אני לא יודעת האם היא סובלת מכאבים? האם היא "מכריחה" את עצמה לרוץ בגלל אופיה הנמרץ? האם אני "מתעללת" בה כאשר אני לוקחת אותה לפארקים/טיולים עם רצועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכלבים

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

מורן שלום,

אנחנו יכולים להניח שאם הכלבים שלנו מראים סימני כאב (יבבות, הימנעות מתנועה וכו') הם אכן סובלים מכאב. במקרים שהכלב אינו מראה סימני כאב באמת קשה לדעת. אולם, ניתן להניח שאם היתה סובלת מאוד מהטיולים היתה ממאנת לצאת אליהם.

כך או כך, אינך מתעללת בה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו