מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה בבקשהאיילת09/06/2009
שלום רב,
יש לי בבית כלבה בת 12 שנים מסוג פינצ'ר מעורב מסוג קטן (סך 3.5 קילו).
לפני כשלושה וחצי שבועות בערך אני חושבת הכלבה נפלה מהספה
ולאחר מכן היא החלה לסבול מכאבים עזים כשנסינו להרים אותה
וגם כשהיא נבחה וכן התקשתה להוריד את הצוואר לצלחת האוכל.
בימים הבאים היא התאוששה וראינו שהיא הרגישה יותר טוב אבל
ביום הרביעי כאשר נסינו להרים אותה היא שוב צרחה מכאבים.
לקחנו אותה לבית החולים ושם בבדיקה פיזית שעשו לה הסבירו
לנו שהחוליות נראות בסדר אבל היא מקשיחה את הבטן כאשר מנסים
לנגוע בה ולכן הוחלט לעשות לה בדיקת דם ואולטרה סאונד בטן
הבדיקות יצאו תקינות ורק לאחר מכן נאמר לנו כי כאשר בדקו לה
שוב את הצוואר היא הראתה סימני כאב ושצריך לעקוב אחרי מצבה
ולשקול המשך בדיקות. מאז עברו שבועיים והכלבה לא חזרה לעצמה
אומנם יש ימים שהיא יותר טוב ולא מראה מגבלות אבל בימים אחרים
נראה שהיא סובלת מכאבים וההגבלה בצוואר קיימת. בכל מקרה היא
הרבה יותר נזהרת בתנועות שלה ואיבדה את שמחת החיים במקצת
אני לא יודעת מה לעשות ומה יכולה להיות הבעיה ? האם יכול להיות
שמהנפילה היא נפגעה בצוואר והאם יש פתרון לדבר זה ? אילו בדיקות
צריך לעשות כדי לאבחן את הבעיה. אני מרגישה חסרת אונים ורוצה לעזור
לה ואני מקווה שתוכלי לייעץ לי כי אני מיואשת.
תודה כרמלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד''ר סמדר טל10/06/2009כרמלה שלום,
במידה שלא בוצע אבחון רדיולוגי אתה יכולה לבקש זאת מהווטרינר המטפל שלך. במקרה זה ניתן לבצע צילום רנטגן של הצוואר כדי לשלול פריקה, תת-פריקה או שברים שיכולים לגרום לכאב. ניתן גם להתייעץ עם הווטרינר המטפל לגבי נזקים עצביים שייתכנו במצבים אלו.
במידה שכל הבדיקות ייצאו תקינות, התייעצי עם הווטרינר המטפל לגבי מתן שיכוך כאבים שיקל על כלבתך.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צוואר
איילת13/06/2009
בהמשך להודעה שלי לפני מספר ימים אני שבה וכותבת כי אני באמת זקוקה לעזרה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי ולייעץ לי על מנת שאוכל לקבל החלטה נכונה
בשבוע שעבר הלכתי עם כלבתי לבית החולים הוטרינרי בבית דגן, עקב כאבי הצוואר מהם היא סובלת כבר חודש. בבדיקה ידנית שנעשתה לה במחלקה הנוירולוגית נקבע כי הכלב אכן סובלת מכאב צווארי וכי יש צורך בבדיקת ניגודיות ועוד כמה צילומים שיערכו בהרדמה מלאה ושבמידה ובמקרה הטוב מדובר בפריצת דיסק ואז יהיה ניתן לבצע ניתוח ולפתור את הבעיה.
רציתי לדעת האם לא ניתן לבדוק באמצעות צילומים רגילים האם קיימת פריצת דיסק ? על מנת שלא יהיה צורך לבצע הרדמה לכלבה כיוון שהיא מבוגרת וכן האם במקרה של פריצת דיסק וכאבים שנמשכים כחודש יש סיכוי שמנוחה מוחלטת תגרום לכאבים לעבור. ?
יצויין כי הכאבים באים באפיזודות והם לא תמידיים.
אשמח אם תעזרו לי כי אני מאוד מודאגת ולא יודעת האם כדי להעביר את הכלבה את הבדיקות והניתוח שכן אני חוששת שהיא לא תוכל לעמוד בזה ושההחלמה תהא קשה?
אודה לקבלת תשובתכם
תודה כרמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון פריצת דיסק צווארית
ד''ר סמדר טל15/06/2009כרמלה שלום,
בבית החולים הווטרינרי בבית דגן יש מחלקה נירולוגית מצוינת. כפי שוודאי סופר לך הסיכוי לאבחן פריצת דיסק בצילום רנטגן רגיל הוא נמוך מאוד- מידת הפרטים המתקבלת נמוכה ואם הכלב אינו מורדם עמוד השדרה לא יהיה ישר ולא יוכל לשמש כמישור ייחוס לעצמו.
יש לבצע במקרים אלו צילום ניגודי או בדיקת CT כדי לראות את מיקום הפריצה המדויק, אם ישנה אכן פריצה, ורק אז לנתח.
בנוגע להרדמה, גיל כשלעצמו אינו מהווה גורם סיכון בהרדמה, אולם כל הרדמה כרוכה בסיכונים. במידה שתבצעי את הבדיקה בבית דגן מחלקת הרדמה תיידע אותך אילו בדיקות נחוצות על מנת להבטיח הרדמה בטוחה עבור הכלבה שלך, ואם אכן ניתן להרדימה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)