הצלת עין של גורת חתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצלת עין של גורת חתול
    zitasky
    09/06/2009

לפני שבוע המאתי גורה בת כחודש וחצי שכנראה חלתה בוירוס קשה, עיניים עצןמות מלאות מוגלה , פה כנ"ל..רזה כמו מקל(את שלושת אחיה לא הצלחתי להציל לצערי).
    לאחר טיפול אנטיביוטי של שבוע(בזריקה כי אי אפשר לתת לה סירופ עם הפה המלא כיבים..), ומשחה בעיניים, האכלה בכוח..היא היום כמעט בריאה לחלוטין.
    אין לה יותר מוגלה והיום אפילו התחילה לאכול לבד(עדיין כמובן לא אוכל יבש).
    עין אחת נרפאה והשניה..לא.
    אני ממשיכה למרוח לה סינטומיצין ולמרות שהוטרינר אמר שכנראה לא ניתן להציל העין..אני עדיין מקווה שיקרה נס(אפילו קראתי לה מזל..אולי..).
    האם יש פה מישהו שעבר משהו דומה, או איש מקצוע שיכול להיות לי איש בשורה, או שאני צריכה להשלים עם זה שהיא תהיה ללא עין אחת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצלת עין של גורת חתול

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בגורי חתולים

ד''ר סמדר טל
    10/06/2009

שלום,

דלקות עיניים בגורי חתולים נגרמות מגורמים חיידקיים ונגיפיים. לעתים קשה להבדיל בין הגורם לתוצאה. במידה שהגורה חולה באופן רב מערכתי יש להתאים טיפול רב מערכתי נוסף לטיפול בעיניים.

לכן מומלץ לשלב טיפול אנטי-חיידקי ואנטי-ויראלי.
    מומלץ למשוח משחה המכילה אנטיביוטיקות ממשפחת הטטרה-ציקלינים שלוש פעמים ביום במשך שישה שבועות (גם אם העין מחלימה על פניו).

במקרים מסוימים שבהם יש חשד להרפס בעין ניתן להשתמש במשחת זובירקס בנוסף לנ"ל.

חשוב להקפיד לנקות את העין מהפרשות.

עם זאת, כפי שאמר לך הווטרינר, לא תמיד ניתן להציל את העין. יש חשיבות למידת הנזק שנגרמה לעין בזמן הדלקת.

רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו