איך לטפל בבעית הנשימה של הפקינז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לטפל בבעית הנשימה של הפקינז
    לירון
    26/06/2009

שלום, אני אשמח לדעת איך להקל על הנשימה של הפקינז בן ה- 10 שנים מאחר והוא נימצא אצלי בבית אומנה ורע לי לראות אותו ככה בקושי מצליח לנשום ומקבל מין התקפי אסטמה.
    רציתי לדעת אם יש פתרון לזה? ולדעת איך אני יכולה למנוע ממנו התעוורות מאחר ולסוג הזה יש נטיה להתעוורות???

תודה מראש,

לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי נשימה

ד''ר סמדר טל
    27/06/2009

לירון שלום,

קשה להבין משאלתך מאילו בעיות נשימה סובל הכלב. כל מצב של קשיי נשימה מחייב בדיקה וטרינרית למציאת הגורם. הטיפול הוא בהתאם לגורם- טיפול בתרופות מתאימות לבעיית לב ראשונית, טיפול אנטיביוטי בדלקת ריאות וטיפול במרחיבי סימפונות באסתמה.

מובן שחום רב רק מקשה עוד יותר על נשימת הכלבים, יש לדאוג גם לסביבה מוצלת ומתאימה.

בעניין התעוורות, אם כוונתך לכך שלפקינזים יש נטייה ליציאת העין ממקומה, המניעה היחידה היא הפחתת הלחץ הפיזי והנפשי של הכלב.
    בנוגע להתעוורות ממקור אחר, הטיפול והמניעה הוא בהתאם לגורם.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי ראיה של הפקינזים

לירון
    28/06/2009

תודה רבה לך :)

רק בבקשה תסבירי לי למה הכוונה כשאת אומרת להמנע מלחץ פיזי על העין או נפשי?

איך יכול להגרם לו לחץ פיזי על העין או נפשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאת עין

ד''ר סמדר טל
    29/06/2009

שלום לירון,

אמנם קשה להימנע מדברים מסוימים, אך דוגמה לכך היא הימנעות מפעילות גופנית מוגזמת. ריסון מוגזם של הכלב- משיכות בצוואר וכו'.

כך למשל אפשר להעדיף רתמת הולכה על פני קולר צוואר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו