בעיה בעור או בפרווה של כלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בעור או בפרווה של כלבה
    צליל
    30/06/2009

שלום
    יש לי כלבה דלמטית גזעית בת 12 שמצבה הבריאותי והגופני מצויין.
    בזמן האחרון הבחנתי שיש לה בעיית נשירה כבדה מאוד,
    ממש כל פעם שליטפתי אותה מצאתי בכף ידי הרבה מאוד שערות.

היום בערב הצצתי קצת יותר לעומק בפרווה שלה והבחנתי שממש בשורש השערות של הפרווה יש מן לכלוך. הלכלוך הזה נמצא בעיקר בגב, לא ראיתי באזור הרגלים, הבטן או הראש.

מישהו אמר לי שזה ליכלוך של פרעושים ולכן קילחתי אותה עם שמפו נגד פרעושים אך אני חוששת שזה לא עוזר.

אני חייבת לציין כי אני מגדלת עוד כלב שאצלו זה לא קיים ואף פעם לא היתה בעיית פרעושים אצל אחד מהם...

אני ממש מודאגת!!!
    מה זה יכול להיות וכיצד עלי לנהוג???
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לכלוכים בעור

ד''ר סמדר טל
    30/06/2009

צליל שלום,

קשה להבין מתיאורך מהם הלכלוכים המתוארים. במידה שזו אכן צואת פרעושים לא די בחפיפה בשמפו נגד פרעושים אלא יש צורך גם בטיפול נגדם, למשל אמפולה נגד פרעושים המתאים למשקל הכלבה ובתדירות מספקת. במקרה זה יש צורך לטפל נגד פרעושים גם בכלב השני (אפילו אם לא רואים פרעושים) ולטפל גם נגד תולעי מעיים.

לכלוכים אחרים כמו קשקשים יכולים להעיד על בעיית עור אחרת המחייבת בדיקה וטרינרית.

מבחינת הנשירה, שיערם של כלבים נושר בכבדות בתקופת הקיץ ולרוב הדבר אינו מעורר דאגה אלא אם כן מידת הנשירה חריגה וישנן קרחות או סימנים למחלת עור.

אני ממליצה לך לפנות עם הכלבה להסתכלות אצל הווטרינר המטפל שלך ולבחירת הטיפול ההולם.

רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נפטרים מהליכלוך

צליל
    01/07/2009

היום קלחתי אותה וסירקתי אותה כך שבאמת באזורים הבעייתים בעקרבות הסירוק נוצרות קרחות, אך עדיין אינני מצליחה להיפטר מהכול...
    יש קפסולות של חברה מסויימת שאת ממליצה?
    ומה בנוסף עלי לעשות על מנת להיפטר מהצואה של הפרעושים והליכלוך הרב?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואת פרעושים

ד''ר סמדר טל
    02/07/2009

צליל שלום,

הטוב ביותר הוא שתשאלי את הווטרינר שלך איזו אמפולה הוא ממליץ בהתאם למשקל ולמאפיינים נוספים. נוסף על סירוק, רחיצה וסבלנות קשה לעשות דברים נוספים בבית.
    במידת הצורך ניתן לפנות לספר/ית כלבים מקצוע/ית לשם תספורת אשר תקל על סילוק הלכלוך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו